Glazba

Finale HGF-a u Zaboku ove subote uz Edu Maajku i Zebas

Foto: Goran Berović
Vrijeme čitanja: 2 minute

Otvaranjem HGF natječaja s koncertom Nipplepeoplea u Zabočkom re-Gardenu, došlo je vrijeme za nastup finalista uz podršku Ede Maajke i grupe Zebas (HGF pobjednik 2020).

U subotu 25. rujna ovogodišnje izdanje HGF-a u Zaboku predstavit će troje finalista – bendove Rich Man, Munchmen i Search, a program će obogatiti nastupi prošlogodišnjih pobjednika, grupe Zebas, i Ede Maajke.

Edo Maajka nastupa uz potporu DJ-a

Naširoko smatran jednim od najboljih MC-a ovih prostora, posljednjim albumom „Put u plus” (2018.) Edo Maajka napravio je bombastičan povratak na scenu. Uz obilje pohvala i nagrada glazbenih znalaca, njime je privukao i velik broj zrelije publike s obzirom na odmicanje od generalnih ljudskih i društvenih opservacija, a uz veći fokus na osobne životne situacije i probleme.

Prošlogodišnji pobjednik festivala

Zagrebački bend Zebas predstavlja se autentičnim zvukom, koji opisuju kao sinergiju indie rocka, popa i funka s utjecajima dancea. Ova skupina glazbenih romantičara predstavlja živi organizam koji se iz dana u dan razvija i mijenja oblike. Bend konstantno radi na novim materijalima i priprema se za koncertne sezone.

Finalisti 25. izdanja HGF-a

Search je rock bend osnovan u Zagrebu u listopadu 2018. godine. Vokalno pojačanje stiže početkom 2020. godine i bend kreće s radom autentičnog autorskog rada. Inspiracija stihova potječe od svih aspekata života članova benda, te se pretače u riječ na papiru u formi engleskog i hrvatskog jezika.

Iz zagrebačkih garaža, nakon dugogodišnje potrage za pravom ekipom, rodio se bend Munchmen koji je nedavno predstavio svoj prvi EP album. Sviranjem, improvizacijom i međusobnim upoznavanjem kroz glazbu, nastao je jureći vlak inspiriran psihodeličnim rockom, funkom, jazzom i bluesom.
Bend koji je uvijek u potrazi za novim zvukovima I glazbenim stilovima ove godine se prvi put predstavljaju na HGF-u u Zaboku.

Rich Man je blues-rock bend iz Zadra. Kao predstavnici tzv. “minimalizma” svoju glazbu stvaraju u okvirima bluesa i rock’n’rolla. U procesu su snimanja svog prvog albuma.

Program i ulaz

Program će započeti u 20:00 sati, a ulaz je besplatan.

Be social

Komentari