Glazba

Pips, Chips & Videoclips na finalu 26. sezone HGF-a u Zaboku

Vrijeme čitanja: 2 minute

HGF priprema pravi mali spektakl za finale 26. sezone sad već tradicionalnog natjecanja demo bendova u Zaboku. Subotu, 21. svibnja u zabočkom reGardenu, uz nastupe troje finalista, obilježit će Pips, Chips & Videoclips, zagrebački bend o kojem ne treba puno pisati. Pipsi ove godine slave tridesetu godišnjicu postojanja te će zasigurno svim svojim fanovima ponuditi brojne hitove iz svoje dugogodišnje karijere i bogate diskografije.

Legendarni Pipsi sa svojim frontmenom Dubravkom Ivanišem – Ripperom bend su kojem popularnost nije pala, bez obzira na to što je od posljednjeg albuma prošlo devet godina. No, nije isključeno da uskoro Ripper i društvo na najbolji mogući način iznenade sve svoje obožavatelje, a do tada možete uživati u vječnim hitovima kao što su Malena, Gume na kotačima, Na putu prema dole, Narko, Poštar lakog sna i brojne druge.FINALISTI HGF-a 26

Daisy dives je sanjivi solo projekt s trenutnom adresom u Zagrebu. EP objavljen krajem 2019. zbog DIY pristupa veže uz sebe melankolični lo-fi ugođaj isprepleten motivima ljeta. Zvuk građen na elementima dream popa i indie popa, rezonira s nježnim vokalnim harmonijama, a gitare, synth i ritam mašina kao baza live setova, stvaraju sanjivu zvučnu podlogu za kao u jeku rastopljen vokal.

LoM je tročlani sastav iz Koprivnice, sačinjen od članova koji u glazbenom svijetu imaju već poduži staž. Oformljen u želji i namjeri da u glazbeni svijet unesu jednu svježinu u obliku miješanja raznih stilova glazbe koje sve objedinjuje jedan snažan i drugačiji zvuk.

Soulcase je alt rock sastav iz Rijeke. Bend je započeo s radom 2019. godine, kada je skupina prijatelja odlučila započeti novo poglavlje na svom kreativnom putu. Odlučni u stvaranju vlastitog i jedinstvenog zvuka, započeli su sa stvaranjem glazbe, a posljedično tome, pomalo su nastajale i prve pjesme. Temeljna inspiracija za Soulcase dolazi iz vlastitog života, a glazbom odražavaju svoje osjećaje, razmišljanja, strahove, odnose i sumnje. Kombinacijom mračnih i žestokih rifova te upečatljivih i pjevnih melodija, Soulcase stvara jednostavnu, ali neophodnu formulu za povezivanje slušatelja s izvornim emocijama i atmosferama koje njihove pjesme prenose.

Donatori su Grad Zabok, KZŽ, TZ Srce Zagorja, ZAMP, Zmajska pivovara.

Koncert je sufinanciran iz natječaja JSSM2, kojeg zajednički provode HGU i Ministarstvo kulture i medija, a upad je slobodan.

Be social

Komentari