Istaknuto
16.09.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Uz strane preporuke za slušanje, Nova glazba i ovog tjedna donosi sedam novih domaćih i regionalnih glazbenih noviteta u borbi za singl tjedna.

14.09.2020.

Vrijeme čitanja: 7 minute Koliko vam je dobar bio godišnji na skali od 1 do 'Ziherung od svibnja izlazi u rujnu'?

Vizart

Foto dani mladih ponovno u Karlovcu

08.08.2017. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Već treću godinu zaredom Foto dani mladih održavaju se u Karlovcu, privlačeći sudionike u dobi od 16 do 21 godinu da sudjeluju u velikom fotografskom natjecanju za mlade fotografe. Ovogodišnje izdanje festivala trajat će od 10. do 15. kolovoza te će okupiti pedesetak sudionika iz različitih krajeva svijeta (Crne Gore, Nizozemske, Srbije, Hrvatske, SAD-a, Španjolske, Italije), a festival po prvi puta postaje međunarodni festival za mlade fotografe. Foto dani mladih i ove će godine obogatiti kulturnu i turističku ponudu grada Karlovca brojnim sadržajima. Osim natjecanja, sudionike očekuje bogat edukacijski, radionički, izložbeni i zabavni program, a u sklopu PickUp Music Festivala Karlovac će ugostiti popularni Let3 i Jinxe.

Foto dani mladih – regionalni festival fotografije mladih se kroz godine profilirao kao jedino od najvećih događanja za mlade fotografe u Hrvatskoj i regiji. Riječ je o jedinstvenom projektu koji kroz umjetnost fotografije promovira turističke potencijale i ljepote Hrvatske te mlade fotografe informira, educira i upoznaje s hrvatskom prirodnom i kulturnom baštinom te raznim vrstama umjetnosti. Također, mladima pruža priliku za afirmaciju, edukaciju, ali i natjecanje, a gradu domaćinu cijeli niz popratnih kulturnih programa poput glazbenih koncerata, filmskih projekcija i izložbi. Festival se svake godine održava u drugom gradu, a u svojih 7 godina organizacije posjetio je Kutinu, Veli Lošinj, Zadar, Puli i tri godine Karlovac. Do sada je u programima sudjelovalo više od 300 mladih fotografa, a organizatori i sudionici svakog dana primaju priznanja za svoj radi i postaju značajni na regionalnoj kulturnoj sceni.

Natjecateljski dio programa obuhvaća tri natjecateljske kategorije: Turističku fotografiju, Umjetničku fotografiju i Reklamnu fotografiju u kojima će sudionici iskazivati vještine fotografiranja s modelom i fotografiranja na zadanu temu. Najbolji mladi fotograf osvojit će i vrijedan poklon Canona, sponzora Foto dana mladih. Osim natjecateljskog programa, sudionici će imati priliku sudjelovati i u edukativnim radionicama i predavanjima koje će održati profesionalci iz područja filma i fotografije. Važno je istaknuti predavanje „Event fotografija“ Gorana Vrakele, kao i predavanje Sanje Zanki „Kako organizirati festival za mlade nekad i danas“, a posebnu pozornost mladih umjetnika zaokupit će i radionica snimanja DSLR fotoaparatom pod stručnim vodstvom akademske snimateljice Dinke Radonić.

Osim natjecateljskih i edukativnih programa, organizatori Foto dana mladih pripremili su i bogat popratni program u kojem će uživati i publika i sudionici. Više o sadržajima provjerite na službenoj stranici ili Facebooku.

(Visited 58 times, 1 visits today)

Komentari