Film

Foto: Glumci koji su najviše puta umirali na filmu

Foto: Youtube.com/Screenshot
Vrijeme čitanja: 4 minute
Foto: Facebook.com/Official Machete

Umiranje na filmskom platnu često je zahtjevan čin, pogotovo ako je scena s teškom dramskom primjesom. No neki glumci su se za takve scene specijalizirali više od drugih, s obzirom da su njihove uloge umirale u mnogobrojnim filmovima. Kod nekih je to slučaj u više od pola njihove filmografije, nerijetko i većina. Dolje slijedi popis od nekoliko glumaca kojima pogibija na filmu iznova i iznova (i iznova) predstavlja uvijek novi izazov.

Leonardo DiCaprio (9)

Foto: Facebook.com/Leonardo DiCaprio Italia

Glumac koji uvijek iznenađuje svojom vrhunskom performansom na filmu čini se da uvijek bira filmove koji budu super-blockbuster, dok ujedno skupljaju Oscare kao igračke. Naravno, riječ je o Leonardu DiCapriu, koji je umirao 9 puta u svojim filmovima, među kojima su nedavni hit Django Unchained, Titanic, Blood Diamond, The Departed, te J. Edgar. 

Bruce Willis (11)

Foto: Facebook.com/Bruce Willis

Akcijski hardcore junak Bruce Willis umro je u 11 filmova, ali je bar umirao muški. Neki od tih filmova su Twelve Monkeys, The Jackal, Armageddon,  The Sixth Sense, Hart’s War, Sin City itd. Iznenađujuće je što u jedinim njegovim filmovima koji u nazivu imaju riječ umiranje (Umri muški franšiza) – ne umire. Vidjet ćemo kako će preživjeti u petom nastavku, koji ubrzo dolazi u kina.

Stellan Skarsgård (11)

Foto: Facebook.com/Melancholia Movie

Ne umire često u blockbusterima (osim u The Girl With The Dragon Tattoo), ali zato ne štedi na umiranju u manje popularnim filmovima. Glumi još od davne 1968., a od tada je bar 11 puta odglumio smrt, neki od tih filmova su Deep Blue Sea,  No Good Deed,  Dogville,  Helen of Troy, King Arthur i Angels & Demons.

Johnny Depp (12)

Foto: Facebook.com/Public Enemies

Još jednom holivudskom ‘pretty boyu’ nije stran filmski prelazak u zagrobni život. Johnny Depp umirao je čak 12 puta u filmovima, najpoznatiji su The Astronaut’s Wife, From Hell, The Libertine, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, Public Enemies, te The Brave.

Gary Oldman (12)

Foto: facebook.com/Gary Oldman

Prošlogodišnji kandidat za Oscara (za glavnu ulogu u Tinker Tailor Soldier Spy), Gary Oldman, često je prerušen u svojim filmovima, nekad i do neprepoznatljivosti. Broji 12 smrtnih slučajeva kod svojih uloga: The Book of Eli, The Fifth Element, Leon, Air Force One, JFK, Hannibal, Harry Potter and the Order of the Phoenix i ostali.

Robert De Niro (17)

Foto: Facebook.com/Jackie Brown

Glumca mafijaškog šarma kojeg je skoro nemoguće ne obožavati, smrt na filmu ne zaobilazi baš često. Umirao je čak 17 puta, neki od tih filmova su Heat, Cape Fear, The Fan, Jackie Brown, Great Expectations, 15 Minutes, Hide & Seek i Machete. Trenutno čeka treći Oscar, za najbolju sporednu ulogu u Silver Linings Playbook.

Vincent Price (33)

Foto: Facebook.com/Vincent Price

Prošlo je već 20 godina otkako je ovaj legendarni specijalist za horore preminuo. Međutim, Vincent Price je svoju filmsku smrt proživljavao mnogo više puta, u čak 33 filma. To su naprimjer The Bat, House Of Usher, Master Of The World, Tales Of Terror, Witchfinder General, Edward Scissorhands.

John Hurt (39)

Foto: Youtube.com/Screenshot

Bruce Willis je umirao muški, ali John Hurt je umirao 39 puta! Ne brojeći mini-seriju I, Claudius. Ovaj apsolutni rekorder u ‘filmskom klubu umirućih’ dosad ima samo dvije nominacije za Oscara. Nečuveno. Pa koliko puta treba čovjek umrijeti da dobije zlatni kipić?

Be social

Komentari