novo u kinu
14. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 3 minute Pet trilera, tri drame, dva horora te po jedan mjuzikl i znanstvenofantastični film izvanredan su recept za mjesec ljubavi prema svemu, a u našem slučaju, i prema filmovima!

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Film

Pet krivih prosudbi: Glumci koji su odbili kultne uloge!

Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com

Čak i profesionalci ponekad krivo prosude vrijednost scenarija pa odbiju ponuđene uloge u filmovima koji poslije postaju kultni. Nekima se uloga uoće ne svidi, neki smatraju da nisu dovoljno dobri za nju, dok nekima uloge onemoući televizijska kuća. Pogledajte 5 velikih propusta holivudskih glumaca.

Jack Nicholson – Michael Corleone u The Godfatheru

Prije nego je Al Pacino dobio ulogu Michaela Corleonea i njome se probio u elitno društvo svjetske filmografije, drugoj zvijezdi je upravo ta uloga prvoj bila ponuđena. Iako je bio svjestan da će film ući u povijest, Jack Nicholson je ulogu odbio samo zbog jednog razloga: “Znao sam da će Kum biti sjajan film, ali u to vrijeme sam vjerovao da ”Indijance” u filmovima trebaju glumiti ”Indijanci” te da Talijani trebaju činiti isto”. Nicholson je 4 godine kasnije osvojio svog prvog Oscara ulogom R. P. McMurphyja u filmu One Flew Over the Cuckoo’s Nest, da bi kasnije svoju kolekciju nadopunio s još dva zlatna kipića ( Terms of Endearment As good as It Gets ).

Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com

Denzel Washington – David Mills u Se7en

Film koji je Davida Finchera i Brada Pitta vinuo u visine, očito nije bio dovoljno dobar Denzelu Washingtonu. Odbio je ulogu detektiva Davida Millsa smatrajući kako je Fincher lika učinio premračnim, što Denzelu nikako nije odgovaralo. Rekla bih, možda i bolje, s obzirom da je spomenuti dvojac kasnije, zajedničkim snagama, napravio još dvije velike svjetske uspješnice, Fight Club i The Curious Case of Benjamin Button. Odbijanje te uloge nije previše imalo utjecaja na Washingtonovu karijeru koji je svoj talent kasnije ovjekovječio s dva Oscara ( GloryTraining Day ).

Foto: facebook.com/FlightMovie
Foto: facebook.com

Sean Connery – The Lord of the Rings i The Matrix

Svojedobno jedan od najmarkantnijih holivudskih glumaca, Sir Sean Connery, imao je priliku po stare dane proširiti opus svojih djela. Bile su mu ponuđene uloge u dvije svjetski poznate franšize, Gandalf u The Lord of the Rings i Morpheus u The Matrixu. Iako nikad nije objasnio razloge odbijanja ovih uloga, nedavno je priznao kako mu je zbog istog žao. S obzirom na dobro obrađen posao Iana McKellena i Laurencea Fishburnea, sumnjamo kako  fanovi spomenutih filmova dijele žaljenje.

Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com

Kevin Costner – Andy Dufresne u The Shawshank Redemptionu

Odbijanjem ove uloge, Costner je, za razliku od predhodnih glumaca, izravno utjecao na tijek svoje karijere. Velika zvijezda osamdesetih i ranih devedesetih, zbog svoje opsjednutosti filmskim projektom Waterworld, propustila je priliku za sudjelovanje u Shawshank RedemptionuWaterworld se pokazao kao pravi „fijasko“, dok je Shawshank Redemption, prema IMDb-u, postao najbolje ocijenjeni film svih vremena i tu je poziciju zadržao do danas.

Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com

Tom Selleck – Indiana Jones

Gledajući iz današnje perspektive, Indiana Jones bez Harrisona Forda jednak je Braveheartu bez Mela Gibsona. Što se ovdje zapravo dogodilo? Naime, iako je Spielberg želio Forda, George Lucas se nije slagao jer se tad već zasitio njegovog prisustva u svojim filmova. Odluka je pala na najpoznatije brkove malih ekrana, Toma Sellecka. On ju je prihvatio, međutim, tada se u cijelu priču umiješala njegova televizijska kuća koja mu je zabranila rad na filmu, smatrajući kako bi uloga poznatog pustolova imala prevelik utjecaj na njegove performanse popularnog Magnuma.

Foto: Facebook.com
Foto: Facebook.com
Be social

Komentari