kinu
30. ožujka 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Travanj nam donosi mješavinu na kakvu nismo navikli – od izglednih kandidata za Oscare do filmova koji će ili brzo utonuti u zaborav ili postati miljenici publike. Sve je na vama, dragi gledatelji.

ziherung
19. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Gasim Ziherung. Dugo sam razmišljao i nisam u stanju sam sa sobom napraviti kompromis i reducirati njegov obujam – jedini logičan korak je ugasiti ga, pozdraviti se s čitateljstvom i pozvati vas da i dalje pratite playliste na Spotifyu koje se daju naći tako da utipkate “Ziherung *insert ime mjeseca na engleskom*”.

Vizart

Galerija Klovićevi dvori: najbolje od najboljeg na izložbi “Hrvatska novinska fotografija 2012.”

Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: galerijaklovic.hr/Goran Jakuš
Foto: galerijaklovic.hr/Goran Jakuš

Jubilarna 10. po redu izložba “Hrvatska novinska fotografija 2012.” otvorit će se 12. travnja u 19 sati u zagrebačkim Klovićevim dvorima. Zbor fotoreportera Hrvatske na Gornjem će gradu sutra predstaviti 100 najboljih radova profesionalnih fotoreportera. 100 najatraktivnijih fotografija odabrao je međunarodni strukovni žiri. Od ukupno 1798 prijavljenih fotografija 97 različitih autora sudionika na natječaju u 7 kategorija, samo će probrane biti izložene u Galeriji. Izložba koja otkriva sve čari fotoreporterskog posla – prikaz realnosti, koliko god surova ona ponekad bila – bit će otvorena do 28. travnja.

Foto: galerijaklovic.hr/Ronald Goršić
Foto: galerijaklovic.hr/Ronald Goršić

Izložbom se prije svega naglašava važnost dokumentarne fotografije i ispravnost fotoreporterskog prikaza stvarnosti. Organizator je Zbor fotoreportera Hrvatske, koji okuplja profesionalce fotoreportere radi, kako i sami navode, “promocije vlastite struke, rješavanja zajedničkih pitanja i strukovne edukacije”.

Foto: galerijaklovic.hr/Stipe Surać
Foto: galerijaklovic.hr/Stipe Surać

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje od utorka do nedjelje od 10 do 20 sati, a za priliku da vide najbolje novinske fotografije 2012. godine neće biti zakinuti ni drugi gradovi. Osim matičnog Zagreba, izložba će biti predstavljena i u desetak drugih hrvatskih gradova. U planu je i prelazak granica i gostovanja u Beču, Beogradu i Bruxellesu povodom ulaska Hrvatske u EU. Među pobjednicima u 7 kategorija se našlo čak 4 slobodna fotoreportera, te po jedan predstavnik agencija Cropix, Pixsell i Hina.

(Visited 108 times, 1 visits today)
Be social

Komentari