Glazba

Poplava glazbenih servisa u Hrvatskoj – stigao nam je i TIDAL

tidal
Foto: Canva
Vrijeme čitanja: 2 minute

Od ovog tjedna ljubitelji glazbe mogu uživati u još jednom digitalnom glazbenog servisu. Stigao nam je i TIDAL, glazbeni servir norveške tvrtke Aspiro koja je u vlasništvu repera Jay Z-ja.

Riječ je, inače, o servisu koji svojim pretplatnicima nudi 70 milijuna pjesama uz mogućnost streaminga glazbe u vrlo visokoj kvaliteti. U ponudi je i jeftiniji (mp3) streaming glazbe, kao i besplatno probno razdoblje u trajanju od 30 dana.

tidal
Foto: TIDAL

Odluka je sve teža

Uz TIDAL, već su otprije dostupni Spotify, Apple Music, Deezer i YouTube Music, a digitalno tržište u Hrvatskoj sada već nudi širok raspon servisa za svačiji audiofilski ukus: ljubiteljima glazbe raspolaganju je legalan i vrlo kvalitetan izbor najpoznatijih svjetskih glazbenih servisa, deseci milijuna pjesama i albuma.

„Dolazak TIDALa čini tržište digitalne glazbe još konkurentnijim. Sigurno je ipak da će od toga profitirati naši glazbeni kreativci, time će dobiti još jedan izlog svog glazbenog stvaralaštva i nove kanale prihoda. U kriznoj godini za sve glazbenike, veseli vijest kako su digitalni prihodi svakako u uzlaznoj putanji. Njihov udio u ukupnim prihodima autora i dalje nije velik koliko bi trebao biti, no to se pouzdano mijenja. HDS ZAMP ovih dana završava obračun prihoda naših autora s digitalnih servisa i platformi u drugoj polovici 2020 godine. To će biti jedna od rijetkih dobrih vijesti u protekloj korona godini za naše članove i glazbenike, a detaljnije podatke objavit ćemo početkom travnja”, ističe glavni direktor HDS ZAMP-a Nenad Marčec. 

TIDAL isprobajte ovdje.

Be social

Komentari