Glazba

Graffiti na Gradele objavili datum za 2018. godinu

Foto: Graffiti na Gradele
Vrijeme čitanja: 2 minute

Međunarodni graffiti festival, Graffiti na Gradele, krenuo je s pripremama za svoje sedmo izdanje koje će se u Bolu na Braču održati od 26. do 28. srpnja 2018. godine. Rekordno posjećeno šesto izdanje bilo je, prema medijima, publici, partnerima i izvođačima, najuspješnije, najzabavnije i najveće do sada, a Bolu je iza sebe ostavilo prekrasne murale cijenjenih svjetskih umjetnika.

Bol na Braču 2018. godine ponovno će ugostiti graffitere i street art umjetnike iz cijele regije i zemalja s ostalih kontinenata. Tijekom tri dana Bol će ponovno postati središnje mjesto okupljanja mladih graffitera, street art umjetnika, dizajnera, glazbenika, DJ-eva, skatera i posjetitelja željnih dobrog programa, opuštene i prijateljske atmosfere te prekrasnih poznatih bolskih plaža i mora.

Bolske fasade postale su platno na koje street art i graffiti umjetnici dolaze pokazati što mogu i znaju sa sprejevima i bojama, pritom ostavljajući Boljanima i svim posjetiteljima otoka jednu sasvim novu perspektivu malog ribarskog i turističkog mjesta na jugu Brača.

Ove godine Bol je dobio najbrojnije i najljepše uratke u šest godina održavanja Graffiti na Gradele festivala. Ove godine bolske zidove uz brojne regionalne umjetnike oslikali su španjolci Sebas Velasco i Inigo Sesma, umjetnik Jace s Reunion otočja u Indijskom oceanu i domaći umjetnici Lunar i Smack 184, a centralni zid, onaj na koji prvi puca pogled s bolske Bijele kuće, od ove godine krasi “Dionysus”, fantastični rad Lonca. Velike i sjajne radove naslikali su i domaći umjetnici Chez 186 i Sarme te Royal, Wuper i Casino, a svi ti radovi bit će jednogodišnja izložba na otvorenome, kao poklon svim mještanima i gostima.

Organizatori za sedmo izdanje festivala organiziraju još kvalitetniji glazbeni program te niz zabavnih i sportskih aktivnosti, uz nikad bolji popis graffiti i street art umjetnika. Program će i dalje za sve sve posjetitelje ostati u potpunosti besplatan. Kako bi vrijeme do vrućeg srpnja prošlo što brže Graffiti na Gradele kolektiv organizirat će niz izložbi, koncerata, oslikavanja murala i graffita i partya, koji kreću već u prosincu i održavat će se diljem Hrvatske.

Be social

Komentari