Vizart

Graffiti na Gradele: Poznati prvi writeri i izvođači festivala u Bolu na Braču

Foto: Graffiti na Gradele
Vrijeme čitanja: 2 minute

Graffiti na Gradele, regionalni art festival iz Bola na Braču nakon cjelogodišnje šetnje po Hrvatskoj po četvrti se put vraća u svoju ljetnu bazu – Bol.

Festival se ove godine održava od 27. do 29. srpnja na nekoliko lokacija u Bolu, a program koji se priprema najbogatiji je do sada. S obzirom na to da se festival bazira na graffitima, organizatori su angažirali neke od najaktivnijih i najkreativnijih writera iz regije pa ćete u Bolu imati priliku na djelu gledati writere poput Azrama iz Ljubljane, Arteza i Junka iz Beograda, Cheza, ArtuDitu kolektiv, Zipoa, Holicka, Sarmea, Royala, Casina i Niu iz Zagreba, potom Anxia, Oreba i Smoga iz Splita te Seka, Ewonea i Elaha iz Sarajeva. Naravno, popis writera tu ne staje te će se on u narednih mjesec dana dodatno proširiti.

Sam festival otvorit će izložba pripremljena od strane kustosa iz Boonike, a svoje radove izlagat će Anxio i Rad Recorder (Vuk Oreb) iz Splita te Chez i ArtuDitu kolektiv iz Zagreba. Što se dodatnih aktivnosti u crtačkom dijelu festivala tiče, pripremaju se i graffiti radionice za djecu koje će voditi studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, video projekcije te skate sessioni u sklopu Ziggi Rolling Papers Chill zone.

Foto: GNG tumblr
Foto: GNG tumblr

Uz graffiti aktivnosti priprema se i glazbeni program kojeg ove godine vode Bvana i Lider iz Srbije te High5 iz Zagreba, a publika će ekskluzivno moći čuti i album preview splitskog dvojca VRH-a i Oreba, inače članova Kiše Metaka. Podržat će ih sinjski rap sastav 6wild te lokalni MC Marchello Mede, ali niti ovo nije konačan popis – kroz naredne tjedne GNG ekipa objavit će još imena koja će krajem srpnja hvatati boju na Braču. Program će biti popraćen i DJ setovima koje će ove godine voditi DJ Oliver iz Krankšvestera, VRH i Oreb iz Kiše Metaka, DJ Pedo, Tru Skool kolektiv (back2back) iz Sarajeva te Fat Ivy iz Baraka kolektiva.

Festivalske aktivnosti izvodit će se na bolskoj Fabrici gdje će se iscrtavati 25-metarski graffit, a ove godine iscrtavat će se i napuštena infrastruktura hotelskog kompleksa ”Bijela kuća” koju je festival i prošle godine oživio na par dana te uredio, očistio i ukrasio. To je ujedno i lokacija na kojoj će se ove godine izvoditi cijeli glazbeni program te skateboard natjecanje, a ostale aktivnosti događat će se u prostorijama Doma kulture Bol i u Galeriji Doma kulture, u caffe baru ”Batuda” te u ljetnom kinu ”Bol”.

Da je tvrdnja da su Bračani škrti stereotip dokazuje i cijena za koju ćete moći biti dio ovoga osvježenja na jadranskoj obali – cijeli je program besplatan i ulaznice se ne naplaćuju ni za jedan dio programa. Na vama je samo da uhvatite taj katamaran za Brač.  Uskoro će biti objavljen cjelokupan line up writera i glazbenika, a više informacija o festivalu možete pronaći na njihovim Facebook, Twitter, Instagram i Tumblr stranicama.

Be social

Komentari