Glazba

Sedmo izdanje bračkog street art festivala Graffiti na Gradele pred vratima

Foto: Graffiti na Gradele
Vrijeme čitanja: 3 minute

Graffiti na Gradele odavno već nisu samo iscrtavanje graffita po zapuštenim bolskim fasadama. Glazbeni lineup iz godine u godinu privlači sve više onih željnih dobre zabave, a činjenica da je festival u svom sedmom izdanju i dalje besplatan pokazuje koliko su posjetitelji zapravo bitni za opstanak jednog takvog događanja, i to još na otoku u srcu turističke sezone – od 26. do 28. srpnja.

Upravo su ti posjetitelji, prijatelji i podržavatelji Graffita na Gradele oni koji festival održavaju na životu, svake godine podižu letvicu više i čine ovaj mali festival velikim u srcima svih koji ga barem jednom posjete. Atmosfera i dobro raspoloženje koje ćete doživjeti čim dođete na festivalsku lokaciju, u bolsku Bijelu kuću, neće vas puštati tijekom cijelog boravka, a da Graffiti na Gradele iskustvo bude potpuno brinu se vrijedni volonteri koji svake godine osmišljavaju nove dnevne sadržaje.

Kako doći, gdje leći?

Od ove godine u suradnji s Flixbusom posjetitelji mogu ostvariti popust na vožnju autobusom do Splita. Od tamo u Bol voze tri katamarana dnevno pa nema straha da ćete zakasniti na bilo koji dio bogatog programa. Svi posjetitelji ostvaruju i popust na smještaj u partnerskim kampovima (kamp Mario i kamp Meteor), a povoljnije cijene na najam apartmana kao i svake godine pripremili su GnG prijatelji iz agencije Adria Bol i Bol Homes.

Gdje su te gradele?

Ovogodišnje izdanje svoj put započinje u Kinu Mediteran Bol u srijedu, 25. srpnja u 21:30 gdje će se u sklopu otvorenja festivala gledati filmovi i videozapisi s prošlogodišnjih izdanja. Sam festival održava se na prostoru napuštenog hotela Bijela kuća u blizini dominikanskog samostana. S platoa puca pogled na Hvar, a tek nekoliko stepenica dijeli vas od prekrasne šljunčane plaže. Ovdje se nalazi većina graffiti writera i cijeli glazbeni program, a na desetak minuta pješke su i preostali zidovi koje svake godine oslikavaju neka od najvećih street art i graffiti imena Hrvatske, regije i svijeta.

Foto: Graffiti na Gradele
Što gledati, što slušati?

Graffiti na Gradele festival je koji svake godine dovodi u tom trenutku najveća imena u svijetu street arta. Ove godine svoj trag na bolskim zidovima ostavit će redom sjajni umjetnici: iz Francuske dolaze Zoer i Velvet, na letu iz Njemačke već je Flying Förtress, a španjolsku street art školu predstavljaju Sebas Velasco i Iñigo Sesma. Domaće i regionalne snage predvodi legendarni Lunar, a tu su i Chez 186, Sarme, Artez, Wuper, Nikola Mihajlović, Casino, Royal, Smack, Mosk i Senk.

Glazbeni program okupio je trenutno najbolje od hrvatskog hip-hopa – Krankšvester, Vojko V, Stoka, High5, Kuku$, Buntai i Tone Tuoro dolaze napraviti tulum svih tuluma, a za dnevnu atmosferu i aftere zadužene su jake DJ snage: Oliver, Tikach, VRH, Rofellos, Zembo, Kuna, Babilonska, Resk, Gang Gang (Nina Davis, Iso Miki, Wavy Mane), Ineskich, Niki Peducci i Traples. 

Što raditi dok se suši kupaći?

Bogat dnevni program i ove godine kratit će duga i vruća ljetna jutra i popodneva na Bijeloj kući, a tu se našlo za svakoga pomalo. Oni željni pokazivanja talenta moći će se okušati u crtanju na “Ziggi best papers dizajn” natjecanju i crtajući razglednice za kampanju “Bezbrižni pozdrav s Jadrana”. Plesne pokrete moći ćete pokazati na Noss i Cropp BBoying i HipHop battleovima u organizaciji Underground Societya ili u dancehall sessionu Cromaicanza.

Graffiti na Gradele njeguju i sportski duh – možete sudjelovati u turniru u stolnom nogometu ili u legendarnom natjecanju u skokovima u more (pitajte ekipu koja je bila prošlih godina koliko je teško pobijediti!), a za one željne malo znoja ovdje su i svakodnevni turniri u street basketu. Ove godine održat će se i jedna premijera koja će donijeti prvog olimpijskog pobjednika u kategoriji “luftić” – na GnG će se održati prva bonbon utrka luftićima.

Pokloni si uspomenu na festival!

Na prostoru Bijele kuće cijelo vrijeme festivala nalazit će se štand s festivalskim merchom, a možeš potražiti i posebnu festivalsku narukvicu kojom podržavaš festival, ali i dobivaš brojne popuste i pogodnosti koje su osigurali prijatelji, partneri i pokrovitelji festivala. Cijena narukvice je 30 kuna.

Za sve pravovremene informacije, pratite službenu Facebook stranicu i event.

Be social

Komentari