nova glazba
18. ožujka 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

novo u kinu
28. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled novih naslova u kinu u friško načetom ožujku.

Glazba

Vrijeme je da Zagreb zavoli Helem nejse

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nakon fantastičnog nastupa prije Ede Maajke u Domu sportova koji je oduševio i publiku i kritiku, reperi, glumci, instrumentalisti i radijski voditelji kolektiva Helem nejse vraćaju se u Zagreb s novim studijskim albumom Pola čovjek, pola jedan”. Svestrani, kreativni sarajevski kolektiv Helem nejse najavio je premijerni samostalni nastup u zagrebačkom KSET-u 27. travnja 2019.

Već ranije najavljen singlovima koji su protresli regiju, kao Kabadahija, ljubavna pjesma čiji zarazan refren nikog nije ostavio ravnodušnim, cjelina je od četrnaest pjesama u kojima, ponekad direktno, ponekad uz veliku dozu ironije i raznih duhovitih doskočica, progovaraju o ljubavi, socijalnoj nepravdi, društvenim anomalijama i svakodnevnim životnim navikama i situacijama u kojima se svatko vrlo lako može pronaći. Oni ne izmišljaju, već samo primjećuju i zapisuju ono što se dešava u njihovoj neposrednoj okolini. Za sebe kažu da je „Helem nejse jedan noviji, svježiji pogled na svijet“.

Čika Gagara, Stihomir Klepić i Toshi Domaćin u Zagreb dolaze s bendom koji njihovom stvaralaštvu daje dodatnu dozu energije i performerskog šarma čime je kvalitetan doživljaj potpun, a lud provod uz hitove kao Bolje bi ti bilo, Smetljište historije, Debili ili Sudinica zagarantiran.

Helem nejse nastao je prije pet godina, iza njih je uspješan debitantski album “Go u gostima” koji se uvukao u svakodnevni govor i kulturu mladih u BIH, kazališna predstava „Sarajevski dani terorizma“ koja na svakoj izvedbi do posljednjeg mjesta ispuni sarajevski Kamerni teatar i radijska emisija, koju svake nedjelje u 22 h možete pratiti uživo na njihovom Facebook profilu, a progovara o raznoraznim društvenim aktualnostima čime je stekla mnoštvo oduševljenih i vjernih pratitelja diljem regije.

Velikani kao Edo Maajka, Dubioza kolektiv, Marko Louis i Frenkie ne prestaju hvaliti rad ovih svestranih momaka iz čega su se rodile uspješne glazbene suradnje kao Pionirska s Dubiozom, Nemam s Edom, Idi i Kabadahija s Louisom i Kafa na aparatima s Frenkijem koja se našla na novom albumu Pola čovjek, pola jedan”.

Album je sniman u Helem nejse studiju, a produkcijsku palicu, zajedno s dečkima iz Helem nejse, preuzeli su etablirani regionalni glazbenici, kantautor Marko Louis, Branko Jakubović iz Dubioze kolektiv i Mak Kulenović. Također, na albumu su gostovali sjajni Mario Ševarac, Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Mirza Sijerčić, Vladimir Jovanović i mnogi drugi.

Svaka pjesma dostupna je u obliku spota sa stihovima na službenom YouTube kanalu, dostupan je za preslušavanje na servisima Deezer, Spotify, iTunes, Google Play i Amazon. Uskoro će biti i objavljena informacija o dostupnosti fizičkog izdanja.

Ulaznice za koncert 27. travnja moći se nabaviti po cijeni od 30 kn u KSET-u i Dirty Old Shopu, na dan koncerta cijena će iznositi 40 kn, a informacije o početku prodaje bit će objavljene u eventu.

(Visited 520 times, 3 visits today)
Be social

Komentari