Istaknuto
27.05.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nova glazba ovog tjedna donosi šest domaćih i regionalnih singlova u borbi za pobjedu te pet stranih preporuka za slušanje

17.05.2020.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta 4. rujna 2020. izlazi remaster kolekcija u kojoj će se naći proljepšane i osvježene prve dvije igre kultnog serijala Tony Hawk's Pro Skater.

Knjige

Hrvatska postala prva velika i besplatna nacionalna knjižnica

07.12.2016. Matea VidićFoto: Facebook.com/croatiareads
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Projektom Croatia Reads ili Hrvatska čita, Mirela Rončević je nastavila svoju priču o zonama besplatnog čitanja. Ovaj put, zone su se proširile i obuhvatile područje čitave Hrvatske.

U ovo blagdansko vrijeme, najbolji poklon koji možete zamisliti došao je u obliku aplikacije. Naime, jednostavnim preuzimanjem i registriranjem u besplatnu aplikaciju Croatia Reads imat će te pristup virtualnoj knjižnici koja broji 100.000 knjiga. Među knjigama se može pronaći svega, od publicistike do kuharica.

Iako virtualna knjižnica prima knjige direktno od izdavača, pružila se prilika i samostalnim autorima te su pozvani da uključe i svoje radove u ovu knjižnicu.

Na taj se način potiču i autori čija djela nisu dosad objavljena, a koji možda baš posjeduju neko skriveno blago. Dakako, to znači da se potiče širenje opusa obrazovanja i kultura jer nitko ne diktira ono što moramo čitati. S druge strane, pogoduje i turizmu jer su knjige dostupne i na drugim jezicima što dodatno olakšava snalaženje turista ali i njihovo informiranje o Hrvatskoj kada se nalaze na njenom teritoriju.

Svaki petak bit će  rezerviran za dodavanje novih naslova, a ukupna vrijednost cijele kolekcije knjiga koju ova virtualna knjižnica nudi iznosi oko tri milijuna eura. Hrvatska je trenutno jedina država sa takvom knjižnicom.

Čitanje je tako postalo dostupno svima na području Hrvatske, nije uvjetovano nikakvom institucijom i ne traži od vas nikakve dodatne napore. Nadasve, pristup virtualnoj knjižnici tijekom prosinca je potpuno besplatan.

(Visited 209 times, 1 visits today)

Komentari