Istaknuto
15.01.2020.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta U rubrici Nova glazba poslušajte aktualne domaće singlove i glasajte za svog favorita. Bacite uho i na strane, uglavnom indie rock preporuke.

15.01.2020.

Vrijeme čitanja: 6 minute Iako se preminuli glazbenici već neko vrijeme oživljavaju hologramima za posebne prigode, naslućuje se jedan novi trend koji će uvelike utjecati na način na koji konzumiramo glazbu. Što o trendu hologramskih koncerata preminulih glazbenika misle članovi glazbene redakcije pročitajte u nastavku.

Film

Hrvatski filmovi na 4. festivalu kratkometražnog filma FeKK

21.08.2018. Ziher.hrFoto: press HAVC
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

FeKK se održava od 20. do 25. kolovoza u Ljubljani. Mnogobrojni hrvatski filmovi uvršteni su u natjecateljske programe FeKK YU i FeKK SLO te nenatjecateljski FeKKIDS, a programska sekcija FeKKTIVISM posvećena je jugoslavenskim filmovima iz 1968. godine.

U međunarodni natjecateljski program FeKK YU koji prikazuje autore s područja bivše Jugoslavije uvršteni su hrvatski animirani, igrani i dokumentarni filmovi. Od igranih filmova to su Trešnje Dubravke Turić i Marica Judite Gamulin, a od dokumentarnih Precijenjena dramaturgija Sunčice Ane Veldić, Lovettovi Igora Bezinovića te Zarobljeni u stroju Leona Rizmaula. Eksperimentalni film predstavljaju naslovi Skoro ništa: i dalje noć Davora Sanvincentija te Završni krug Vladislava Kneževića. Hrvatsku selekciju zaključuju animirana ostvarenja Dva na dva Jelene Oroz, Prošlost raste Dee Jagić, Samo plivanje Darka Vidačkovića, Saturn u lavu Anne Šagadin te manjinska koprodukcija Manivald Chintis Lundgren (hrvatski koproducent je Jadranska animacija).

Natjecateljski program FeKK SLO, koji je posvećen slovenskim autorima, uključuje naslov Iva Maje Alibegović nastao u produkciji Akademije dramske umjetnosti, a u sklopu nenatjecateljskog programa FeKKIDS prikazuje se Medo trapavko Tomislava Gregla.

U sklopu programa pod nazivom FeKKTIVISM prikazat će se jugoslavenski filmovi iz 1968. godine.

Ovogodišnje, četvrto, izdanje festivala kratkometražnog filma FeKK, uz njegov neizostavni industrijski dio, održava se na mnogobrojnim lokacijama diljem glavnog grada Slovenije te donosi ukupno 140 naslova. Sve ostale detalje potražite na njihovim službenim stranicama.

(Visited 106 times, 1 visits today)

Komentari