Glazba

Illectricity Festival: Objavljen line-up glavne večeri

Foto: facebook.com/illectricity
Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto: facebook.com/illectricity
Foto: facebook.com/illectricity

Jubilarno 10. izdanje festivala audio-vizualnih umjetnosti Illectricity održat će se od 28. studenog do 6. prosinca, uz glazbeni program i radionice na više lokacija u Zagrebu. Glavna, ujedno i završna večer festivala, održat će se 6. prosinca u Pogon Jedinstvo. Na Main Nightu u goste dolazi jedan od najcjenjenijih DJ-eva Jackmaster, inovativni producent OM UNIT, X-Coast koji vraća u zlatno doba elektronike 90-ih, a sve to uz pobjednika Nucomers natječaja i CFSN DJs tim.

Foto: Press / Jackmaster
Foto: Press / Jackmaster

Jackmaster iliti Jack Revill jedan je od DJ-a za koje se kaže da ih morate čuti. Riječ “master” u umjetničkom imenu itekako je opravdano selekcijom glazbe i vještinom vrćenja. Svestranost njegova zvuka prepoznata je u najpoznatijim europskim i svjetskim underground klubovima te festivalima, što je dokazao sjajnim nastupom na glavnom stageu ovogodišnjeg Dimensions festivala. Uz ekipu s vrha, kao što su Jamie XX, SBTRKT, Rustie ili Hudson Mohawke, Jackmaster postaje i amblemsko ime Numbersa, koji ove godine slavi 10. obljetnicu.

Foto: Press / Om Unit
Foto: Press / Om Unit

Aktivan već desetak godina Om Unit postaje zamijećen intepretacijom Jokerova ‘Digi Designa’, a prvijenac “Threads” objavljen 2013.,  te prethodna tri EP-a pokazali su koliko je sporo-brzi Omov zvuk jedinstven i udarili pečat novog step-žanra, koji koketira i s elektrom, ali i soulom i modernim jungleom. Om Unit se svakim izdanjem potvrđuje kao jedan od najinovativnijih producenata na sceni pa ne čudi što je među najtraženijim imenima moderne elektronske glazbe.

X-COAST jedan je od trenutno najinspirativnijih projekata regionalne scene, a njegova glazbena produkcija vratit će vas u zlatno doba elektronike 90-ih godina. Nastup u sklopu Boiler Rooma na ovogodišnjem izdanju MAD festivala u Beogradu, gdje je X-COAST pokazao svestranost u selekciji, dokazuje da ovu mladu nadu Illectricity dovodi domaćoj publici u pravom trenu.

Glavna festivalska večer uvijek je i s jakom vizualnom pozadinom, tako će se za vizualizaciju glazbe brinuti jedan od naših najpoznatijih vizualnih umjetnika Liik, kojem će se pridružiti LiteMotif.

Foto: Roberto Pavić / Illectricity
Foto: Roberto Pavić / Illectricity

Uz glavnu večer festivala održat će se i Nucomers večer gdje će se predstaviti mlade nade klupske scene, kao i Soundclash večer na kojem se sa svojim glazbenim izborom sukobljavaju DJ-i i njihove ekipe. Kao i svake godine, festival je i edukativnog i prezentacijskog karaktera, tako da će se i ovoga puta  predstaviti nekoliko ne-glazbenih programa poput Bring Your Own Beamer, Videoskop Guerilla, Pogonizacija by CFSN & Radiona.org, radionice Illekroničke glazbe i radionica osmišljavanja i funkcionalnosti vizualnog identiteta festivala audio-vizualnih umjetnosti.

Mali broj festivalskih ulazica, svega 150 komada, može se kupiti po cijeni od 65kuna. Ulaznice vrijede za sve glazbene događaje koji se naplaćuju. Možete ih rezervirati na email illectricity@gmail.com.

Be social

Komentari