Glazba

Ilustracija Igora Jurilja u natjecanju za naslovnicu singla Eltona Johna i Britney Spears

igor
Ilustracija: Igor Jurilj (Yellow Yuri)
Vrijeme čitanja: 2 minute

Svatko tko poznaje Igora Jurilja, može potvrditi kako ga, pored očitog talenta za pisanje i likovno izražavanje, krasi osobina vrlo uspješnog multitaskera.

Igor Jurilj, po struci profesor engleskog jezika i povijesti, se već više od desetljeća aktivno bavi glazbenim novinarstvom, a mnogi od vas znaju ga kao glasnog aktivista u sklopu #FreeBritney pokreta, ali ga prepoznaju i po predivnim ilustracijama živopisnih bojama koje stvara pod imenom Yellow Yuri.

Crtanje ga je privlačilo od predškolske dobi, stoga ne iznenađuje kako je njegova ljubav prema ilustraciji prevladala do danas i polučila uspjehom i priznanjima o kojima mnogi ilustratori mogu samo sanjati. Igor je do sada ilustrirao brojne udžbenike, knjige, naslovnice albuma i slikovnice.

Yellow Yuri, gram umjetnosti, #FREEBRITNEY

Njegove ilustracije savršeni su unikatni rođendanski pokloni, stvara predivne vizualne dnevnike putovanja, bogate kolaže, a njegovi motivi smjestili su se i na odjevnim komadima.

Međunarodna priznanja nižu se jedno za drugim, a jedan od Igorovih vizuala, Britney na križu, postao je najproširenijim vizualom pokreta #FREEBRITNEY na koji su reagirali i njezini sinovi, kao i američki mediji, a ljudi su motiv svojevremeno nosili na prosvjedima pred sudnicom.

Igora je također ugodno iznenadila gesta Kristijana Rahimovskog, koji je na koncertu koji se održao u čast nedavno preminulom ocu, Akiju Rahimovskom, odjenuo upravo njegov dizajn.

Igora
Foto: Matej Grgić/Glazba.hr, Izvor: Facebook.com/ZiggyBlackstardust

Zahvaljujući Igorovoj brzoj reakciji na aktualna događanja u svijetu glazbe, ljubavi prema pop kulturi i osjećaju za vizualno, nastala je ilustracija u čast najavi suradnje Sir Eltona i Britney prije nekoliko mjeseci, a Eltonu se toliko svidio vizual da ga je sam podijelio na svom Twitteru.

Sve je dovelo do toga da je Igorov dizajn ušao u natjecanje za službenu naslovnicu singla Hold Me Closer Eltona Johna i Britney Spears. Glasovanje traje još tri dana, do 26. rujna, a između četiri dizajna, glas možete dati upravo Igorovom (ilustracija 4) OVDJE.

igor
Ilustracija: Igor Jurilj (Yellow Yuri)

Ziher tim ovim putem također želi uputiti čestitke našem novinaru i vrijednom ilustratoru te mu zaželjeti puno sreće pri daljnjem radu. Ponosni smo na njegova postignuća te mu poručujemo sljedeće – nastavi stvarati dalje, samo nebo je granica!Zaprati Igora putem sljedećih platformi:

Facebook

Instagram

Modna katedra

Twitter

Be social

Komentari