Istaknuto
09.07.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Kakav je ovo bezobrazni priljev vanserijski dobre glazbe unutar mjesec dana? Travanj je prošao već znamo kako, ali glazba koja je izašla unutar tih mjesec dana je statistički na samom kraju Gaussa.

08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

Glazba

Što nas sve ovaj tjedan čeka na Impulse festivalu?

29.03.2017. Karla DolenčićFoto: Facebook
Vrijeme čitanja: 3 minute

Ovogogišnji će Impulse festival, koji je započeo jučerašnjim nastupom Swansa u Pogonu kulture te otvaranjem izložbe “prijatleji, rockeri, umjetnici” u Galeriji Kortil, velik dio svog programa održati u Omladinskom kulturnom centru Palach. U ovom vam kratkom pregledu donosimo sve što možete vidjeti, čuti i raditi u ovom kultnom klubu narednih tjedan dana.

UTORAK 28.03.

GLAZBENA TRIBINA “Booking: Gdje se vidiš za 5 godina?” – 19:00h 
Ovogodišnja tribina o bukiranju pravo je mjesto za pretresanje svih čari i muka ovog uzbudljivog i kompetitivnog momenta glazbene industrije. Uz moderaciju Ede Plovanića, s nama će razgovarati:

Mario Grdošić – LAA;
Vedran Meniga – Pozitivan ritam;
Dražen Baljak – Neuro radnik

Foto: Facebook

SRIJEDA 29.03.

RADIONICA “THIS TOWN NEEDS POSTERS”
Ovom gradu definitivno trebaju posteri, a postere koje volimo vidjeti često stvaraju Hrvoje Spudić i Sven Sorić koji zato dolaze u Omladinski kulturni centar Palach održati radionicu primitivnog tiska [29. i 30. ožujka] s novim generacijama kreativaca zaljubljenih u dizajn u službi propagande dobre glazbe. This Town Needs Posters radionica na Impulse festivalu je zahvaljujući velikom interesu odavno popunjena, ali svejedno želimo još nekoliko puta spomenuti kreativni dvojac TTNP.

GLAZBENI OSVRT – „1967. – 50 godina psihodelije“ – 20:00h
U OKC-u Palach s početkom u 20 sati bit će spomenuta sva važnija glazbena ostvarenja te kultne godine s pratećim pokaznim materijalom u vidu ploča, knjiga i sličnog. Također će biti prikazan video-kolaž snimki sa Monterey Pop Festivala koji je u zvijezde lansirao među ostalima, tada relativno manje poznate, Jimmya Hendrixa i Janis Joplin.
Opisat ćemo i fenomen kontrakulture tog vremena, kao i ljeta ljubavi koje je presudno označilo sljedeće godine u kulturološko-društvenom smislu kako u SAD-u tako i u svijetu. Psihodelična glazba doživjela je ponovno rođenje 90-ih godina prošlog stoljeća a popularnost joj se održala i do danas te će biti kratkog spomena i o tome. Predavanje će održati Ronald Rajković i Luka Malvić.

Foto: Erik Paladin

PETAK 31.03.

GLAZBENA TRIBINA “MEGAHERTZ” – 19:00h
S gostima Ante Frankić (urednik programa KLFM.org i predsjednik udruge KLFM radio u zajednici), Voljenom Korićem (glazbeni urednik, Totalni FM, Rijeka) i Branimirom Slijepčevićem (Radio Pula, Art&Music festival, Pula) uz moderaciju Marina Jurčića razgovarat ćemo o radiju, nekad dominantnom mediju, prvom izvoru nove glazbe za većinu publika te jedinom posredniku između slušatelja i dobre playliste zalutale na nekoj frekvenciji.

NOISE / POST-PUNK NIGHT – 21:00h, ulaz 30/35 kn
Koncertnu priču četvrtog izdanja Impulse festivala zaokružujemo s dragim i znanim licima alternativne domaće scene. U petak, 31. ožujka na stage penju se tri benda posebna izričaja i nastupa, u kombinaciji koja slavi organiziranu buku!

dR: dR: dR: (Sisak) – instrumental / noise
Rašpa (Rijeka) – noise
ESC Life (Zagreb) – indie / rock

SUBOTA 01.04.

SAJAM PLOČA

Kako ne bismo zaboravili niti na ovaj kultni medij, u sklopu festivala održava se veliki, 8. po redu sajam ploča u gradu Rijeci i 4. u okviru Impulsea. U subotu, 01.04.2017. od 10 do 17 sati, naši ljubitelji vinyla će moći uživati u velikom sajmu ploča.

(Visited 142 times, 2 visits today)

Komentari