Glazba

Što nas sve ovaj tjedan čeka na Impulse festivalu?

impulse festival okc palach
Foto: Facebook
Vrijeme čitanja: 3 minute

Ovogogišnji će Impulse festival, koji je započeo jučerašnjim nastupom Swansa u Pogonu kulture te otvaranjem izložbe “prijatleji, rockeri, umjetnici” u Galeriji Kortil, velik dio svog programa održati u Omladinskom kulturnom centru Palach. U ovom vam kratkom pregledu donosimo sve što možete vidjeti, čuti i raditi u ovom kultnom klubu narednih tjedan dana.

UTORAK 28.03.

GLAZBENA TRIBINA “Booking: Gdje se vidiš za 5 godina?” – 19:00h 
Ovogodišnja tribina o bukiranju pravo je mjesto za pretresanje svih čari i muka ovog uzbudljivog i kompetitivnog momenta glazbene industrije. Uz moderaciju Ede Plovanića, s nama će razgovarati:

Mario Grdošić – LAA;
Vedran Meniga – Pozitivan ritam;
Dražen Baljak – Neuro radnik

Foto: Facebook
SRIJEDA 29.03.

RADIONICA “THIS TOWN NEEDS POSTERS”
Ovom gradu definitivno trebaju posteri, a postere koje volimo vidjeti često stvaraju Hrvoje Spudić i Sven Sorić koji zato dolaze u Omladinski kulturni centar Palach održati radionicu primitivnog tiska [29. i 30. ožujka] s novim generacijama kreativaca zaljubljenih u dizajn u službi propagande dobre glazbe. This Town Needs Posters radionica na Impulse festivalu je zahvaljujući velikom interesu odavno popunjena, ali svejedno želimo još nekoliko puta spomenuti kreativni dvojac TTNP.

GLAZBENI OSVRT – „1967. – 50 godina psihodelije“ – 20:00h
U OKC-u Palach s početkom u 20 sati bit će spomenuta sva važnija glazbena ostvarenja te kultne godine s pratećim pokaznim materijalom u vidu ploča, knjiga i sličnog. Također će biti prikazan video-kolaž snimki sa Monterey Pop Festivala koji je u zvijezde lansirao među ostalima, tada relativno manje poznate, Jimmya Hendrixa i Janis Joplin.
Opisat ćemo i fenomen kontrakulture tog vremena, kao i ljeta ljubavi koje je presudno označilo sljedeće godine u kulturološko-društvenom smislu kako u SAD-u tako i u svijetu. Psihodelična glazba doživjela je ponovno rođenje 90-ih godina prošlog stoljeća a popularnost joj se održala i do danas te će biti kratkog spomena i o tome. Predavanje će održati Ronald Rajković i Luka Malvić.

Foto: Erik Paladin
PETAK 31.03.

GLAZBENA TRIBINA “MEGAHERTZ” – 19:00h
S gostima Ante Frankić (urednik programa KLFM.org i predsjednik udruge KLFM radio u zajednici), Voljenom Korićem (glazbeni urednik, Totalni FM, Rijeka) i Branimirom Slijepčevićem (Radio Pula, Art&Music festival, Pula) uz moderaciju Marina Jurčića razgovarat ćemo o radiju, nekad dominantnom mediju, prvom izvoru nove glazbe za većinu publika te jedinom posredniku između slušatelja i dobre playliste zalutale na nekoj frekvenciji.

NOISE / POST-PUNK NIGHT – 21:00h, ulaz 30/35 kn
Koncertnu priču četvrtog izdanja Impulse festivala zaokružujemo s dragim i znanim licima alternativne domaće scene. U petak, 31. ožujka na stage penju se tri benda posebna izričaja i nastupa, u kombinaciji koja slavi organiziranu buku!

dR: dR: dR: (Sisak) – instrumental / noise
Rašpa (Rijeka) – noise
ESC Life (Zagreb) – indie / rock

SUBOTA 01.04.

SAJAM PLOČA

Kako ne bismo zaboravili niti na ovaj kultni medij, u sklopu festivala održava se veliki, 8. po redu sajam ploča u gradu Rijeci i 4. u okviru Impulsea. U subotu, 01.04.2017. od 10 do 17 sati, naši ljubitelji vinyla će moći uživati u velikom sajmu ploča.

Be social

Komentari