Glazba

Velvet Festival 2018: Što nas sve, osim muzike, čeka na Krku?

Kolaž: Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 3 minute

Nakon dva uspješna izdanja, više od 70 izvođača i dvjestotinjak umjetnika koji su prošli pozornicom Velvet festivala (29. i 30. lipanj), pred vratima nam se nalazi treće i najbitnije izdanje festivala do sada. Otok Krk, mjesto Punat i intimna festivalska lokacija koja je smještena u eko-kampu Marušina Olive Hills, potpuno integrirana u prirodu. Do mora vam je broj koraka jednak broju sekunda u minuti.

Koliko razloga za dolazak? Mnogo!

Kao prvo, počnimo s glazbenim dijelom. Za sada je lineup stao na desetak imena koje će se sljedećih dva tjedna još dodatno proširiti. Tako će na Velvetu nastupati Jonathan, Porto Morto, NLV, Ilija Rudman, Kristijan Molnar, Asimin Asanof, Ana Antonova, Jopa, Živa Voda, Malus Antler, Grapevine Babies, Neon Lies, DJ Babilonska, Radio Roža i El Cinematic Session (KLFM soundsystem).

Koncept Velveta vrlo je jednostavan, ali opet i jedinstven. Jedini je alternativni festival hrvatske produkcije koji jednako zastupa i sviranu i elektronsku scenu različitih žanrova, što se lijepo može vidjeti ako bacimo oko na nabrojene izvođače. Bendovi koji su respektabilni i prepoznati te oni nešto manje, koji se nalaze u domeni undergrounda, te DJ-evi koji dolaze sa svojom originalnim setom i stavom.

Foto: Velvet Festival

Novosti koje su vezane uz ovogodišnje izdanje većinom se tiču dnevnog programa koji je iznimno bogat. Dosada je riječ koju dva dana nećete čuti pa tako će svako jutro početi uz World Café – jutarnju i poslijepodnevnu slušaonicu ploča. S gramofona će se tako vrtjeti žanrovski različita glazba od funka, afričke glazbe, bossa nove i ostale koja će pozivati na uživanje u festivalskom okruženju.

Zašto bubnjar od Tame Impale dolazi u Punat?

Neke od najboljih regionalnih DJ-eva slušat ćemo na Beach Stageu – zatvorenoj plaži koja će biti ekskluzivna za posjetitelje festivala, a održavat će se u dnevnoj varijanti. Kupanje, sunčanje, plesanje, muzika.

Jedna od prošlogodišnjih novosti – Boat party – prisutna je i ove godine. Dva simultana partija na brodu vođena rezidentom Velvet festivala Mile Hundom te još jednom elektronskom platformom koju organizatori uskoro najavljuju.

Festival će preko improviziranog radija na internetskim frekvencijama moći slušati svi, a za to je zaslužan splitski KLFM, prvi hrvatski community radio. Za nužno osvježenje pobrinut će se Zmajska pivovara koja će tako proširiti ponudu pive i uletjeti s najfinijim craft pivama.

Ono na što su organizatori posebno ponosni su protekla izdanja i ono što donosi sama budućnost. Prošlogodišnji headliner Jaakko Eino Kalevi nalazi se na tri pjesme novog albuma Davida Byrnea iz Talking Headsa, a drugi headliner Vanishing Twin je nastao od članova Floating Pointsa i Broadcasta. Preko 70 izvođača, 200 umjetnika iz 12 europskih zemalja u dva izdanja samo su početak još jedne velike glazbene priče.

Foto: Velvet Festival
Povoljne ulaznice za kamp svjetske razine

Sam dolazak na festival ne bi trebao predstavljati problem. Udaljenost od Rijeke je 50 km, a autocesta Zagreb-Rijeka je najbrži način dolaska kontinentalaca na krčki festival.

U prodaju je pušteno samo 500 karata, a s obzirom na predstavljen koncept i sve pozitivne stvari koje se događaju u i oko samog festivala, vrlo je vjerojatno da će se rasprodati i prije samog početka.

Festivalske ulaznice dostupne su putem sustava Entrio, na svim Entrio prodajnim mjestima te u Dallas Music Shopu Rijeka. Cijena ulaznica do 29. lipnja je 120 kuna, dok cijena raste na 150 kuna na ulazu. Jednodnevne ulaznice moguće je do 29. lipnja nabaviti po 80 kuna, a na ulazu će koštati 100 kuna.

Smještaj je organiziran u Marušina Olive Hills gdje jedan dan košta 50 kuna, a za dva dana trebat će izdvojiti samo 80 kuna. Kamp je delikatan, energetski samoodrživ, s vrhunskom infrastrukturom, potpuno integriran u prirodu, 40 metara od mora, s privatnom plažom na svega osam minuta hoda. Hlad, parking, internet, sanitarije, mogućnost doručka, već spomenuti festivalski World Cafe i poseban ulaz. Ulaznicu za kampiranje moguće je dobiti na sljedećem linku.

Program je realiziran u suradnji s Distune Promotionom i Turističkom zajednicom Punat, uz veliku potporu Općine Punat.

Vidimo se na Velvetu!


Be social

Komentari