Istaknuto
04.12.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Ove godine provedite Advent na naš način, upoznajte nas kroz male božićne rituale, tradicije i sadržaje koji ispunjavaju naše adventske dane bojama veselja i zajedništva.

01.12.2021.

Vrijeme čitanja: 2 minute Ažurirajte se i ovog tjedna uz aktualne singlove s domaćeg glazbenog terena uz rubriku Nova glazba. Odaberite svog favorita i donesite mu vječnu slavu.

Glazba

Indie emo utorak u sklopu programa posvećenog Ivici Barićeviću Bari

11.05.2019. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Kakva večer u Močvari. Prvo imamo izložbu Barinih i drugih plakata, zatim promociju Hofovog i Jonathanovog stripa, unutar šatora u velikom dvorištu nastupaju Dunja Knebl i “Ftičeki”, a u Močvari samo za vas nastupa nekolicina istinskih legendi nezavisne scene u sklopu MOčvarinog dvadesetog rođendana. Ovo su spomenute legende:

ESCAPE-ISM (SAD)

Nismo nikad mislili da ćemo imati priliku ovo napisati u nekoj najavi, ali neka se i to dogodilo: Escape-ism je glazbeni projekt vođe legendarnih bendova s Dischorda Nation of Ulysses i The Make-Up, renesansnog čovjeka i osobe kojoj svako odijelo pristaje kao saliveno – Iana Svenoniusa! Za razliku od njegovih prethodnih glazbenih pothvata kojima su ipak dominirale gitare i duh pravovjernog rock’n’rolla, Escape-ism je nemalo drukčiji, podosta minimalističkog zvuka i najlakše usporediv s grupom Suicide. Ili, da se poslužimo riječima zadovoljnog recenzenta s Facebooka:

Like an evening at the goth club with Theodor Adorno ca. 1982. Five stars.

Iako je uprava ovog koncertnog branda glazbeno relativno konzervativna i radije svira zračnu gitaru uz Nation of Ulysses, nećemo vam lagati – sviđa nam se to što Escape-ism radi, a čini se da se sviđa i kolegama i kolegicama iz uprave labela Merge Records, koji su objavili oba albuma Escape-isma, “The Lost Record” te “Introduction to Escape-ism”. Dođite, ništa vas ne košta. Doslovno.

LIME CRUSH (Austrija)

Ah, Lime Crush. Prije nekoliko godina smo ih u Močvari gledali kao podršku Calvinu Johnsonu, kada su oduševili publiku svojim nastupom. Nešto kasnije smo ih gledali u Močvari kao podršku Downtown Boysima. Također su oduševili narodne mase, a ovaj put ne očekujemo ništa manje. Za one koji nisu bili na niti jednoj od spomenutih seansi oduševljavanja narodnih masa, podsjetimo da su Lime Crush kvartet bečkih scenaša, a ono što sviraju je između Shonen Knifea, Kleenex i X-Ray Spexa. U međuvremenu su izdali i sjajan album, nazvan “Sub-Divide”, pa neka vam ne bude mrsko baciti uho – sumnjamo da ćete požaliti.

f.O.F. (Zagreb)

Hmm, f.O.F.?!? Iznenađeni smo koliko i vi – ovo ime nismo čuli zaista dugo. No, drago nam je što ga ponovno čujemo! Za slabije upućene, f.O.F. je riječka industrial-electro-noise rock-new wave grupa, a čine ju Bodo iz Regoča i VEPM-a, Paus iz Transmisie te ritam mašina koja je dosad surađivala s brojnim gažerima. f.O.F. su u ono vrijeme (cca. 2006.) bili rado viđeni gosti na zagrebačkim pozornicama, no posljednjih godina su bili prilično neaktivni zbog životnih okolnosti. Ipak, tu i tamo im se dogodi koji bljesak aktivnosti pa zasviraju pred ljudima, a ovom će zgodom zasvirati u čast Ivici Baričeviću Bari.

Upad: 0 kuna

PROGRAM POSVEĆEN IVICI BARIČEVIĆU BARI:

Andreja, Rundek & ekipa “Ftičeki” + Dunja Knebl i Roko Margeta

Opaki i naopaki dizajn – izložba plakata 14.5. u Močvari

Grimizna laguna – promocija stripa 14.5. u Močvari

Indie emo naočale gig: Escape-ism, Lime Crush, fOF

(Visited 60 times, 1 visits today)

Komentari