Istaknuto
07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

06.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Limbo je igra bez priče, bez dijaloga i bez uputa na ekranu. Istovremeno, Limbo je jedna od najposebnijih igara svih vremena.

Film

Kultni komedija “Neki to vole vruće” u sklopu programa Art-kina Croatia

13.12.2018. Ziher.hrFoto: press Art-kino Croatia
Vrijeme čitanja: 2 minute

U ponedjeljak, 17. prosinca u 18 sati u Art-kinu bit će prikazana kultna komedija Neki to vole vruće (Some Like It Hot, SAD, 1959.) u sklopu mjesečnog filmskog programa Filmskog kluba 54+.

Ulaz na ovaj program slobodan je za sve članove Filmskog kluba 54+. Članovi svoju ulaznicu mogu podići na blagajni Art-kina uz predočenje članske iskaznice, dok oni koji se još nisu učlanili mogu to učiniti bilo koji dan tijekom redovnog radnog vremena blagajne (od 16:00 do 20:30).

Filmski klub 54+ djeluje u okviru projekta Moja filmska priča, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, kojim Art-kino nastoji osnažiti razvoj lokalne filmske kulture i sugrađanima s navršenih 55 godina života omogućiti veću uključenost u kulturni život zajednice.

Foto: press Art-kino Croatia

Članovi Filmskog kluba 54+ tako će tijekom kino sezone 2018/2019 moći pohađati niz kreativnih radionica vezanih za film, volontirati u realizaciji redovnih programa Art-kina i aktivno sudjelovati u osmišljavanju prigodnih mjesečnih filmskih programa i predlagati filmove koji će biti prikazani.

U filmu Neki to vole vruće dva siromašna čikaška glazbenika Joe (Tony Curtis) i Jerry (Jack Lemmon) svjedoče mafijaškom obračunu, ali nekako uspijevaju spasiti živu glavu. Kako bi pobjegli iz Chicaga i izbjegli daljnju odmazdu mafijaša, dvojac se prerušava u glazbenice Josephine i Daphne i nalazi novu gažu u ženskom orkestru koji putuje za Miami.

Orkestrom žari i pali pjevačica Sugar Kane (Marilyn Monroe) u koju se zaljubljuje Josephine, dok se Daphne pak ne može otarasiti bogataša koji je pokušava zavesti. Ta vruća situacija u Miamiju još se više zahuktava dolaskom mafijaša na gangstersku konvenciju…

Nakon filmske projekcije slijedi prigodno blagdansko druženje za članove Filmskog kluba 54+ u atriju Art-kina.

(Visited 134 times, 1 visits today)

Komentari