Glazba

Indirekt objavio potpuni line up

Foto: facebook.com/indirektfestival
Vrijeme čitanja: 3 minute

Indirekt festival, festival nezavisne umjetnosti smješten je u Umagu, točnije zavučen je u šumi u hladu borova, tik do mora. Četvrti po redu, održat će se od 17. do 18.  lipnja na jedinstvenoj lokaciji u kampu Veli Jože. Indirekt je do sada ugostio predstavnike indie scene među kojima su nastupali i riječki Jonathan, splitska kantautorica Lovely Quinces, ženski trio Punčke, mađarski The Kolin, Wvhile, The Chweger…. Ove godine s line up-om su se proširili sve do Rusije. Posjetitelje će oduševiti Žen (Zagreb), Izae (Dubrovnik), East-Ra, The Black Room (Rijeka), Halftones (Beograd), Middlemist Red (Budimpešta), Karmakoma (Krško), Theft of October, Alex Kelman (Moskva). Nova imena koja će upotpuniti do kraja ovaj fantastični festival su: FúGú Mango (Bruxelles), ROLO (Split) a suradnja festivala s Italijom bila je samo pitanje vremena pa je ove godine ona i zemlja partner. Stoga će Indirekt pozornicom prošetati i dva talijanska benda – Brothers in low i Comaneci. I zadnji izvođač, domaćin festivala – A Good Mistake.

Ekipa Indirekt festivala svake godine nudi i bogati art dio, tako da će ove godine posjetitelji moći uživati u radovima Eugena Varzića, Sebastjana Dracica; Klare Rusan KLARXY, Merla De Graia i Jana Sedmak Ilustratora te sudjelovati u  predavanjima i uživati u prozi književnika nezavisne scene.

Nakon predstavljanja bogatog programa Indirekt festivala, vrijeme je da vas pobliže upoznamo s novim izvođačima. Indirekt festival ugostit će plesni belgijski bend FúGú Mango. Ovaj art-pop kolektiv u svojoj umjetničkoj viziji na svojevrstan način isprepliće tradicionalne afričke ritmove, višestruke vokalne dionice i futurističku estetiku popa. Na pozornici se se ne ustručavaju pokazati svoje umijeće plesa te svojom glazbom prenose priču svima onima koji slušaju. Zasigurno će se svidjeti mnogima u publici, posebice fanovima Talking Headsa ili Everything Everythinga.

Foto: press
Foto: press

Zatim na red dolaze splitski glazbenici ROLO koji su svoj materijal prvi put prezentirali na manifestaciji KLFM  – Radio na cesti. Dečki su nedavno snimili svoja suzvučja na traku u studiju, uživo na Marjanu, u parku prirode. Kad se troje ljudi tako dobro skuže, glazba koju isporučuju mora biti magična i ovaj album sigurno postaje bitan marker na glazbenoj lenti lokalne splitske, ali i regionalne glazbene scene.

Brothers in Law projekt je dvojice šogora Giacoma Stolzinija i Nicole Lampredija, a s radom su počeli čim im se priključio bubnjar Andrea Guagneli. Snimili su album “Hard Times For Dreamers” 2013. godine te počeli turneju s bendovima poput Slowdivea, Dum Dum Girls, Neon Indian, Hozier, itd. Danas bend broji i četvrtog člana, Lorenza Musta na basu, a samim time dobili su i puniji zvuk. Zvonka gitara i blještav zvuk prizivaju tamna tinejdžerska vremena, predgrađa i ljubav – riječi su kojima bend opisuje svoju glazbu.

Drugi Talijani skrivaju se iza imena Comaneci, a radi se o bendu koji je sa svojim radom počeo još 2005. godine. Osnovali su ga Francesca Amati i Andrea Carella, a pridružuje im se čelist Jenny Burnazzi. Od 2009. do 2012. svirali su u Austriji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Francuskoj, Grčkoj, Danskoj, Sjedinjenim Državama, Ukrajini. Nakon gotovo dvije godine rada izdali su album “Uh!” u kojem se može osjetiti koliko je bend napredovao zahvaljujući brojnim odrađenim koncertima i potrazi za što osobnijim smjerom u skladanju glazbe.

Zadnji bend koji dolazi su A good mistake, tročlani pop-grunge bend iz Umaga čine Goran Balaban (vokal i gitara) Darko Miloš (bas gitara) i Martin Purišić (bubanj). AGM kao ideja nastao je u baru gdje su se dvoje stranaca upustili u otvoreni razgovor o glazbi i shvatili da imaju slične ukuse te da slušaju gotovo sve. Nakon šestomjesečnog rada na vokalu, gitari i bas gitari dvojac pronalazi bubnjara i u kratkom roku počinju formirati pop-grunge zvuk s kojim nam se žele predstaviti. Kao uzore navode Incubus, Pearl Jam, Ramones i Nirvanu.

Do početka festivala ostalo je još malo vremena, odlučite biti dio velike zabave koja vas očekuje!

 

Be social

Komentari