Glazba

Festival Indirekt objavio prve izvođače

Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: https://www.facebook.com/indirektfestival
Foto: https://www.facebook.com/indirektfestival

Intimni ljetni festival Indirekt, koji se po treći put održava u Umagu, objavio je prva imena s nezavisne indie scene čiji će nastupi uljepšati tople lipanjske večeri. Iako se prošlogodišnje izdanje održavalo u srpnju, ovaj put je datum održavanja samog festivala rezerviran za nešto raniji period od 18. do 21. lipnja. Što se samih izvođača tiče, radi se o bendovima The Academy, The Chweger i Vvhile.

Talijanski Trst, nekoć poznat isključivo po zloglasnom shoppingu uz Ponte Rosso, danas ima zavidnu indie scenu. Upravo od tamo dolazi indie electro band The Academy kojeg smo imali priliku gledati 12. veljače u klubu Klub – a za sve one koji su ovaj nastup propustili, priliku za popravni imat će upravo u sklopu ovog festivala. Ovaj sastav je fuziju raznih utjecaja pretočio u plesnu indie glazbu koja koketira s glazbom sedamdesetih, discom i post-punkom.

Domaće snage predstavljaju Puležani The Chweger. Osim što su nastupali kao predgrupa bendu Calexico, zapaženi su i nakon svojeg istoimenog debi albuma iz 2007. nominiranog u raznim kategorijama za nagradu “Zlatna Koogla”. U 2012. objavili su i drugi album “Mir”, na kojem su se više poigrali elektropopom kao glavnom misli vodiljom, kreirajući pritom jedno ugodno i zabavno plesno izdanje.

Iz susjedne nam pak Srbije dolazi beogradski dvojac Vvhile. Bubnjar Stevan Ćirović i pjevač Andrija Spičanović za gitarom stvaraju nježne i škriputave noise pop melodije, kreirajući pritom skoro pa nadrealne skladbe na tragu shoegazea, psihodelije i melankoličnosti post-rocka. Prošle godine objavili su album “More”, a na sceni djeluju od 2011. godine. Nastupali su u Močvari na proslavi 18. rođendan Radio Studenta, o čemu možete čitati ovdje.

Koncertni program će ugostiti American bar, a osim njega će festival održavati akustične večeri uz samu morsku obalu na otvorenom, i to u prostoru Divai – beach bara. Više informacija o samom festivalu koji će se održati na zapadnoj obali Istre bit će objavljeno uskoro.

Be social

Komentari