nova glazba
18. ožujka 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

novo u kinu
28. veljače 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Kako bismo vam olakšali izbor, pripremili smo kratki pregled novih naslova u kinu u friško načetom ožujku.

Film

Preminuo je Ivo Gregurević

ivo gregurevic
Foto: facebook.com/ddpslavonca
Vrijeme čitanja: < 1 minute

Ivo Gregurević, legendarni hrvatski glumac, umro je jučer u 67. godini života.

Gregurević je zasigurno jedan od najpoznatijih i najpriznatijih hrvatskih glumaca, a na filmu se premijerno pojavio 1977. godine u filmu Ne naginji se van Bogdana Žižića. Iste je godine glumio u poznatom filmu Mećava Antuna Vrdoljaka.

Posebna filmska aktivnost Gregurevića je krasila u osamdesetima kada glumi u 21 filmu s posebnim naglaskom na Kiklopa, Treći ključ, Večernja zvona, Sokol ga nije volio i Bez trećeg. Tijekom devedesetih nastavlja niz zapaženih filmskih uloga, a u 21. stoljeće ulazi kao jedan od najpopularnijih glumaca ovih područja.

Televizijske serije su zasebni dio kojim je Gregurević ušao u domove svih gledatelja preko Velog mista, Operacije Barbarossa, Naši i vaši, Stipe u gostima

Ni u kazalištu Ivo Gregurević nije mirovao, a 1986. godine postao je član ansambla Drame HNK u Zagrebu, gdje je postao nacionalni prvak.

(Visited 531 times, 1 visits today)
Be social

Komentari