Istaknuto
11.12.2019.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta U mjesecu blagdana i izbora, ovih sedam singlova i ove srijede traži vašu pažnju i vaš glas za onaj/one koji najviše zapnu za uho.

10.12.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Kao lijeni i neuredni korisnik Interneta, nimalo ažuran u pružanju potpore onima koji stvaraju njegov sadržaj, nisam puno očekivala od ovog popisa. No on ipak govori nešto o meni.

Film

Preminuo je Ivo Gregurević

02.01.2019. Ziher.hrFoto: facebook.com/ddpslavonca
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Ivo Gregurević, legendarni hrvatski glumac, umro je jučer u 67. godini života.

Gregurević je zasigurno jedan od najpoznatijih i najpriznatijih hrvatskih glumaca, a na filmu se premijerno pojavio 1977. godine u filmu Ne naginji se van Bogdana Žižića. Iste je godine glumio u poznatom filmu Mećava Antuna Vrdoljaka.

Posebna filmska aktivnost Gregurevića je krasila u osamdesetima kada glumi u 21 filmu s posebnim naglaskom na Kiklopa, Treći ključ, Večernja zvona, Sokol ga nije volio i Bez trećeg. Tijekom devedesetih nastavlja niz zapaženih filmskih uloga, a u 21. stoljeće ulazi kao jedan od najpopularnijih glumaca ovih područja.

Televizijske serije su zasebni dio kojim je Gregurević ušao u domove svih gledatelja preko Velog mista, Operacije Barbarossa, Naši i vaši, Stipe u gostima

Ni u kazalištu Ivo Gregurević nije mirovao, a 1986. godine postao je član ansambla Drame HNK u Zagrebu, gdje je postao nacionalni prvak.

(Visited 261 times, 1 visits today)

Komentari