Vizart

Izložba ‘Osamdesete – slatka dekadencija postmoderne’ u Domu HDLU-a

Foto: Facebook event
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Facebook event
Foto: Facebook event

U Domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) od 10. travnja do 10. svibnja održat će se izložba pod nazivom “Osamdesete – slatka dekadencija postmoderne”.

Postav izložbe predstavlja razdoblje od smrti Josipa Broza Tita, sve do početka 90-ih godina kada je započeo proces raspada Jugoslavije. Cilj izložbe je prikazati hrvatsku umjetničku scenu osamdesetih godina. Posebna je pozornost stavljena na istaknute radove s područja likovnosti, performansa, fotografije, dizajna, arhitekture, stripa, mode, kazališta, književnosti, medija, filma, stripa, sporta i glazbe. Tome u prilog ide i činjenica da su izložbu, osim autora Branka Kostelnika (pop-kultura) i Feđe Vukića (dizajn), stvarali renomirani pojedinci iz svih zastupljenih disciplina. Još jedna specifičnost ove izložbe je bogat popratni program, koji uključuje tematske tribine i koncerti, DJ nastupi, performansi te modna revija koja će prikazati stil osamdesetih.

Svečano otvorenje izložbe održat će se u petak, 10. travnja u 20 sati u Domu HDLU-a, gdje se i održava sama izložba. Popratni glazbeni program pod nazivom “Disco non disco: OSAMDESETE!” stvatrat će DJ Alen Kosanović iz vjerojatno najstarijeg kluba u Zagrebu – Jabuke te DJ Tomo Ricov iz najpopularnijeg koncertnog kluba u Jugoslaviji – Kulušića. Na otvorenju, koje je otvoreno za sve zainteresirane, održat će se i performansi iznenađenja, a od 22 sata u klubu Pepermint organiziran je after party.

O osamdesetima iz jedne druge perspektive, ne nužno kao desetljeća u kojem je nastao samo novi val, raspravljat će se na tribini pod nazivom “Osamdesete nisu samo novi val”. Tribina će se održati 14. travnja u 19 sati u Domu HDLU. Govorit će Ante Perković, Tomislav Brlek i Siniša Škarica dok će razgovor moderirati Dubravko Jagatić.

Svoje najveće hitove osamdesetih će 11. travnja u Tvornici kulture izvoditi kultni zagrebački predstavnici art – rocka, grupa Boa. U prodaji je samo 250 ulaznica, čija pretprodajna cijena ulaznica 45 kn, a na dan koncerta bit će 55 kn. Nekoliko dana kasnije, 16. travnja na istom mjestu nastupit će legendarna makedonska rock grupa Mizar. Cijena ulaznica do dana koncerta iznosi 70 kn, a na dan koncerta je 80 kn. Ulaznice za oba koncerta možete kupiti u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima Entrija i online putem sustava www.entrio.hr.

Budući da je poseban naglasak stavljen na glazbu, u sklopu izložbe održat će se promocija specijalnog CD-a “Osamdesete !!! Jugoton” urednika Branka Kostelnika koji okuplja čak 82 pjesme i 24 benda.

Za umirovljenike, posjetitelje do 18 godina i grupe od minimalno pet osoba ulaznica stoji 10 kn, a za sve ostale 20 kn. Tijekom trajanja ove izložbe u Domu HDLU-u vrijedit će posebno radno vrijeme. Tako izložbu možete razgledati utorkom od 11 do 22 sata, od srijede do petka od 11 do 20 sati, subotom i nedjeljom od 10 do 18 sati, a ponedjeljkom je zatvoreno.

Be social

Komentari