Istaknuto
15.01.2020.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta U rubrici Nova glazba poslušajte aktualne domaće singlove i glasajte za svog favorita. Bacite uho i na strane, uglavnom indie rock preporuke.

15.01.2020.

Vrijeme čitanja: 6 minute Iako se preminuli glazbenici već neko vrijeme oživljavaju hologramima za posebne prigode, naslućuje se jedan novi trend koji će uvelike utjecati na način na koji konzumiramo glazbu. Što o trendu hologramskih koncerata preminulih glazbenika misle članovi glazbene redakcije pročitajte u nastavku.

Glazba

Izvještaj – Children of Bodom: Slavljenička metal večer

24.03.2017. Martina Trbuščić
Foto: Martina Trbuščić
Vrijeme čitanja: 3 minute

Već nekako tradicionalno metal koncerte u Zagrebu zadesi termin usred tjedna. Iznimka tog “pravila” nisu bili ni finski metalci Children of Bodom koji su se nakon jedanaest godina vratili u Hrvatsku, ali su ovaj put Boogaloo zamijenili Tvornicom kulture. Na turneju pod nazivom “20 Years Dirt & Down”, kojom obilježavaju 20 godina od objavljivanja albuma “Something Wild”, poveli su mlade snage metal glazbe – bendove Forever Still i Oni.

Neobično za koncertna događanja, ali svirka je počela desetak minuta ranije, a prvi su se na stage popeli Oni. Iako je još većina ljudi bila u parkićima oko Tvornice, Kanađane to nije smelo. Odradili su polusatni nastup kao da nastupaju pred punom dvoranom. Frontman Jake je pokazao odlične vokalne sposobnosti u izmjenama growla i clean vocala, a pokazao se i u head benganju. Posebnu notu zvuku benda dao je ksilofon-sintisajzer, instrument koji se ne viđa često na ovakvim koncertima. Predstavili su pjesme s debi albuma “Ironshore” te napravili dobar uvod za ostatak večeri.

Foto: Martina Trbuščić

Na oduševljenje muškog dijela publike red je došao na heavy rockere Forever Still predvođene atraktivnom Majom Shining. Sada već ugodno popunjena Tvornica nije ostala ravnodušna na s jedne strane toliko predivan i nježan, a s druge agresivan vokal ove mlade pjevačice. Iako joj je nekoliko puta puknuo glas, nikoga to nije posebno zasmetalo. Kao i bend prije, i oni na ovoj turneji predstavljaju svoj novi uradak – “Tied Down”. Bilo je i više nego očito kako je publika došla zbog benda koji tek slijedi, no počastili su i predgrupe pljeskovima i vriskovima, koji su ih bez ikakve rasprave itekako zaslužili. Oba su se benda pokazala kao dobar odabir za zagrijavanje atmosfere za Bodome.

Foto: Martina Trbuščić

Nešto prije pola 11 došlo je vrijeme i za slavljenike večeri. Uz bujicu energije Children of Bodom izletjeli su pred publiku, pokazujući da su s pravom prisutni sve ove godine na metal sceni. Iako je “Something Wild” proslavio svoj 20. rođendan, pjesme s njega i dalje izvode s jednakim žarom i energijom. Na setlistu se nitko nije mogao požaliti jer bilo je tu svega. Osim pjesama sa slavljeničkog, napravili su i manji presjek prvih nekoliko albuma. Našle su se tu tako Needled 24/7, Warheart, Hate Me!, Hate Crew Deathroll, Lake Bodom, ali i Deadnight Warrior kojom su i otvorili koncert.

Iako je publika generacijski bila šarena, po glasnom pjevanju svake pjesme vidi se da je odabir setliste pun pogodak. Alexi je održavao komunikaciju tijekom cijelog nastupa, naglašavajući kako je ova večer posebna ne samo iz razloga što slave godišnjicu albuma, već i zbog činjenice da su se vratili u Zagreb. Kome se ne bi bilo drago vratiti takvoj publici.

Foto: Martina Trbuščić

Tvornica je do kraja koncerta bila gotovo u potpunosti popunjena, ali opet ne toliko da se ne može kretati kroz dvoranu. Svi koji su došli mogli su se uvjeriti kako su za Bodome godine samo broj te da su oni i dalje mladi momci puni energije koji u svoje nastupe daju 110% snage.

Autorica izvještaja je Martina Trbuščić.


(Visited 116 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(1 votes, average: 2.000 out of 5)

Komentari