Istaknuto
28.10.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Od ukupno dvanaest novih singlova, za sedam domaćih i regionalnih možete glasati, a preostalih pet stranih poslušajte neobavezno.

21.10.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Ziherung i 23 albuma u lipnju kao predah od pandemije

Glazba

Izvještaj – Detour (Dom sportova): Večer čarolije i plesa

09.12.2018. Vedran GrizbaherFoto: Nikola Knežević/Music Box
Vrijeme čitanja: 3 minute

Ova melankolična kasnojesenska subota iza nas naprosto nam nije dala opciju da ostanemo kod kuće pod dekicom i gledamo neki maraton božićnih filmova. Osim pregršt događanja na adventu, bilo je i zanimljivih koncerata kao primjerice Urban, Chui ili veliki koncert Detoura koji su nam opciju ostanka kod kuće otpisali. Na ovaj potonji ću se osvrnuti jer nisam mogao odoljeti tom mini spektaklu.

detour

Foto: Nikola Knežević/Music Box

Ničim izazvan kao predgrupa

Organizatori su odlučili u zadnji čas odgoditi vrijeme ulaska u dvoranu za pola sata, pa je nekolicina nestrpljivih malo njurgala po eventu iako je predgrupa počinjala tek sat i pol nakon prvotno planiranog otvaranja vrata. Za zagrijavanje nam je servirana beogradska grupa Ničim izazvan. Tko nije imao doticaja s njima opisao bih ju kao Bajagino dijete ili S.A.R.S.-ov mlađi brat. Iako zvukom nisu logičan izbor predgrupe, publika je izvrsno reagirala na njihovu glazbu tako da je atmosfera već bila na nivou i prije izlaska Detoura na scenu.

detour

Foto: Nikola Knežević/Music Box

Disco diva na stageu

Do početka Detoura i parter se napunio tako da je sve bilo i više nego spremno. Nakon što se svih brat-bratu 20 svirača namjestilo na svoja mjesta i naštimalo instrumente na scenu se, kao šećer na kraju, spustila i Gina. Vizualno kao prava svjetska disco diva, a vokalno također. Ako je netko rođen za scenu onda je to definitivno ona.
I tako su se počeli redati uspješnice, a one najskuplje su ostavili za kraj. Sasvim logičan početak tako je bila pjesma Vikend s kojom su probili led. Započeli su s manje poznatim pjesmama tako da su nas tek petom Plešem sama dobro razdrmali. Koncert je obuhvatio sve kreativne faze Detoura kao i iz faze kada je Nenad Borgudan bio član Yammata. Na sceni su se izmjenjivali i gosti pa su tako ugostili dvojac Headoneast s kojima su otpjevali pjesmu Putujem.

Brojni gosti

Uslijedili su i Nipplepeople koji su se stilski savršeni uskladili s Gininom prvom šljaštećom kreacijom. Za uvod u pjesmu Gledano sa strane u elektro ruhu iskorišten monolog Milene Dravić iz ”Bio jednom jedan Duško Radović” čime su nas prisjetili nedavni odlazak legendarne glumice.

Od gostiju bio nam je tu i Pavel u punom sastavu te su nam prigodno stvorili pravu mećavu umjetnim snijegom uz izvođenje pjesme Snijeg. Koncert su pokušali zaključiti pjesmom Tvoje lice se promijenilo, ali su se Gina i bend gubili tijekom pjesme tako da je bis došao kao iskupljenje.

detour

Foto: Nikola Knežević/Music Box

Detour čarolija i bis iskupljenje

Za bis su nam sačuvali veliki hit Bez tebe te Mjesec koji su opet izbrljavili pa su na kraju zaključili koncert sa Zaljubila sam se te se u ponoć pozdravili s publikom. Osim ovog manjka koncentracije pred kraj, koncert je bio stvarno izvrstan. Gina je imala nekoliko opasno dobrih vokalnih momenata, scenom je vladala kao da odrađuje ovakve koncerte na tjednoj bazi, bend je odlično odradio svoj dio posla, a za pohvalu je i video zid tako da je sve to i vizualno izgledalo mrak.

Za pohvalu je i publika koja je izvrsno raspoložena i reagirala na njihov sugestivni nastup. Parter je naravno bio rasplesaniji, a tribine su se odlučile na mirniji pogled na koncert. Ja sam bio među ovim prvima pa su mi možda i neke stvari promaknule, nećete zamjeriti.

(Visited 548 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(18 votes, average: 4.444 out of 5)

Komentari