Glazba

Izvještaj: Fast Response i Debeli Precjednik oduševili prepun Kset!

Foto: Dora Šarić/Nocturnemagazine.net
Vrijeme čitanja: 3 minute
Foto: Dora Šarić/ Nocturnemagazine.net
Foto: Dora Šarić/ Nocturnemagazine.net

Sveti Nikola nije mogao ostaviti bolji poklon u prašnjavim čizmicama ljubitelja Fast Responsa i Debelog Precjednika. Prepun Kset govori sam za sebe, petak je još jednom uspio.

Martinovka je standardno puna, pozdravljaju se poznata lica, no hladnoća tjera prijevremeno unutra. Iako je još rano za početak svirke, Kset je ugodno popunjen, a nestrpljivost lagano visi u zraku. Ugodnim časkanjima, neuspjelim pokušajima odgonetanja zašto na šaku piše Lovro i žustrim raspravama o tome gdje se može popiti najbolje kuhano vino, krati se vrijeme. Dobro raspoloženje je bilo svačiji suputnik, a oklade o količini popijenog piva do kraja večeri su već bačene.

Foto: Dora Šarić/Nocturnemagazine.net
Foto: Dora Šarić/Nocturnemagazine.net

Dečki iz Fast Responsea penju se na pozornicu, žamor se prekida Pajinim pozdravom publike i pjesmom, nastaje gužva. Inače, basist Raši odlazi iz benda, ovo mu je bio oproštajni koncert. Novi član je već odabran, većini je poznat kao dio izvrsnog punk rock benda iz Crikvenice. Dva i dva su ponekad četiri, ovdje govorim o, kod mnogih nikad prežaljenom Invertu. Sam nastup Fastića, kako ih od milja volim zvati, bio je odličan. Dečki su puno napredovali od zadnjeg nastupa u Ksetu, koji se održao u travnju ove godine. Nastup im je obilježila ležerna komunikacija s publikom i svirka, zbog koje sam zaključila da mi je puno draže gledati ih uživo nego slušati s nekog od brojnih izuma tehnologije. Izvodili su stvari sa albuma “Welcome To Corruptia”. Za vrijeme izvođenja singla Sober, na zidu se prikazivao video, što je bilo neizmjerno simpatično. Fast Response je pokazao kako izgleda kada mladi bend napreduje izrazito brzo, od njih se u najmanju ruku mogu očekivati velike stvari.

Foto: Dora Šarić/Nocturnemagazine.net
Foto: Dora Šarić/Nocturnemagazine.net

Nije tajna da se Zagreb i Debeli Precjednik obožavaju. U petak smo još jednom imali prilike svjedočiti ljubavi koja ne jenjava već dvadeset godina. Koca staje pred mikrofon u trenutku kada je Kset već nesnošljivo prepun, probijanje kroz masu do prvih redova čini se kao nemoguća misija. U publici su se mogli vidjeti mnogi sugrađani ovih osječkih punkera. Na repertoaru su se pronašli brojni stari hitovi iako je svrha ovog glazbenog susreta zapravo bila promocija odličnog novog EP-a “Povijest Bolesti”. Atmosfera za vrijeme nastupa je zaista bila neopisiva, ogromne količine euforije izazvane svakom novom odsviranom pjesmom, spontana penjanja na pozornicu, kamera koja je kružila publikom i snimala predivno voljenje, veseli pogovi, grljenje i pjevanje u mikrofon, sve je to Debeli Precjednik. Već standardno kidanje majica izazivale su redom Peter Pan syndrome, Puška ne bija ljude, Farmersko srce, Koljena i Zaboravi, te novije Niste za nas i Still breathing.

Kset nam je još jednom pružio predivno punk druženje. Organizacija je bila besprijekorna, redovi na šanku izdržljivi. Ovakvi eventi se na neki način sve više pretvaraju u svojevrsna glazbeno – obiteljska druženja. Iznimno dragi ljudi koji podržavaju scenu, i/ili su dio nje, lica koja su redovita na svim koncertima. Sve su to sada već prijatelji, a mnogi su i više od toga, mnogi su obitelj.

Be social

Komentari