Istaknuto
09.07.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Kakav je ovo bezobrazni priljev vanserijski dobre glazbe unutar mjesec dana? Travanj je prošao već znamo kako, ali glazba koja je izašla unutar tih mjesec dana je statistički na samom kraju Gaussa.

08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

Glazba

Nova glazba: Fast Response, Mortal Kombat, Antonela Doko i drugi

21.02.2018. Glazbena redakcija
Vrijeme čitanja: 3 minute

Koncertna događanja se nižu. Samo ovog tjedna u četvrtak nas u Vintageu čeka Nick Oliveri koji će zasvirati s bendovima The Dwarves i Svetlanas te u svom projektu Death Electric. U petak se događa sve što se može događati, na jednom kraju Gordana Marković i Voland Le Mat, a na drugom Flesh ili pak Mašinko i Svinje. Subota u Močvari uz Ghostpoeta, u Tvornici kulture uz Nipplepeople ili pod dekicom uz neki film, odluka je na vama. Franz Kafka Ensemble ovog je tjedna predstavio novi album “Circus Noir” koji možete preslušati na njihovom Bandcampu. Što se mene tiče, on na domaćem terenu nosi pobjedu u kategoriji albuma mjeseca.

Što se novih singlova ovog tjedna tiče, vlastite domaće favorite servirala sam odmah na početku, a strane na kraju pa krenimo laganim skokom u pregled domaćih i stranih glazbenih noviteta.

Domaća i regionalna glazba

MORTAL KOMBAT – Papučar

Beogradski punk metal sastav MORTAL KOMBAT je nakon već poznate ekranizacije pjesme Devedesete objavio novu pjesmu i video povodom Dana zaljubljenih, u njima svojstvenom stilu. Ekranizaciju numere Papučar koja će se naći na novom albumu benda Mortal Kombat napravio je Stavrography, dok je pjesma snimana u studiju Blaze, gdje su radili i prethodni album “Besprekorna pobeda”. Mortal Kombat s ovim spotom najavljuje koncerte u Smederevskoj Palanci, Splitu, Zagrebu, Banja Luci i Beogradu, a nakon toga započinju ljetnu regionalnu turneju.

Fast Response – Man I’m Pissed

Zagrebačka punk rock četvorka Fast Response razveselila je svoje slušatelje novim singlom Man I’m Pissed. Štogod novo da se sprema, jedva čekamo čuti jer novi singl zvuči bombastično dobro. Moramo priznati da smo se već i zaželjeli čuti ih na nekoj svirci u gradu.

Antonela Doko – O čemu pričamo

Mlada Riječanka svjetskoga glasa Antonela Doko, dobitnica nagrade Porin za najbolju novu izvođačicu 2017. godine, objavila je spot za singl O čemu pričamo. Autorica glazbe i teksta je Arijana Kunštek, a aranžman je radio Ivan Popeskić. Za spot su zaslužni stalni Antonelini suradnici, redatelj Igor Modrić, kamerman Robert Kalčić dok styling i šminku potpisuje Robert Kozjak.

Zemlja gruva! – Plodni dani

Beogradski bend Zemlja gruva! iza sebe ima dva albuma – “WTF is Gruvlend?” i “Šta stvarno želiš?”, a najnoviji singl u izdanju Croatia Recordsa za koji objavljuju spot u režiji Staše Tomića nosi ime Plodni dani. Pjesma koju potpisuju Konstrakta, Milovan Bošković i Vojin Ristivojević, ženska je disko pop himna i govori o hormonskom vrtuljku, seksualnom nagonu, o primordijalnoj želji za privlačenjem mužjaka do nadmoćne pozicije žene u plodnim danima.

Zsa Zsa – Pruži mi ruku

Mlada pjevačica Zsa Zsa predstavila je svojoj publici novi singl Pruži mi ruku i pripadajući mu video. Za vizualni dio pjesme zaslužan je redatelj Nevio Smajić, a nova pjesma nije jedina novost u karijeri glazbenice jer je Zsa Zsa postala prvi izvođač pod okriljem nove diskografsko producentske kuće – Rubikon Sound Factory.

Strana glazba

Beach House – Lemon Glow

Beach House najavili su novi album još jednim novim singlom, Lemon Glow, a za sve nestrpljive izlazak albuma očekuje se u proljeće.

Lord Huron – Wait by the River

Američki indie pop bend Lord Huron objavili su još jedan singl s nadolazećeg albuma “Vide Noir”. Singl nosi ime Wait by the River, a izlazak albuma zakazan je za kraj travnja.

Ryan Adams – Baby I Love You

Ryan Adams marljiv je kao i uvijek, a novi retro singl pod imenom Baby I Love You posvetio je zaljubljenima. Singl je nastao po prepoznatljivom receptu i nije nešto posebno upečatljiv, ali je još uvijek ugodnija zvučna kulisa od forsiranih hitova s kojekakvih radio postaja.

Muse – Thought Contagion

Nakon prošlogodišnjeg singla Dig Down, Muse objavljuje singl Thought Contagion. Zarazni singl prati retro video u znaku osamdesetih, neona i syntha.

Mecha Maiko – Mad But Soft

Opraštamo se uz nikako drugačije, nego uz zvukove syntha. Mecha Maiko najavljuje izlazak istoimenog albuma za dva dana singlom Mad But Soft. Inače, Mecha Maiko je projekt američke glazbenice Hayley Stewart koja je također bila član synthwave benda Dead Astronauts.

 

Novu glazbu ovaj je tjedna birala Helena Kezerić.

(Visited 163 times, 1 visits today)

Komentari