Glazba

Izvještaj: Glazbeni vremeplov uz B and the Bops u Vintage Industrial Baru

Foto: Julien Duval / Vintage Industrial Bar
Vrijeme čitanja: 3 minute

Trebao je to biti još samo jedan običan četvrtak, trn u oku svih onih nesretnih duša kojima je petak upropašten činjenicom da nisu dobili spojeni vikend. Ispalo je mnogo više od toga. Vrhunska dvosatna zabava uz B and the Bops u prepunom Vintage Industrial Baru vjerodostojno je prizvala lijepe slike prošlosti.

Razlog okupljanja bila je promocija novog albuma “All Tangled Up” koji je već do sada osupnuo kritiku i sveopću publiku svojim iznimno kvalitetnim i autentičnim zvukom. U ležernom odnosu sa satnicom, ponos Zagreba, jedan od najboljih europskih rockabilly bendova B and the Bops u opuštenom tonu koračaju na pozornicu nešto sitno iza desetke i veselo pozdravljaju okupljene. Već tada je prostor Vintage Industriala bio i više nego ugodno popunjen. Iskreno, ne sjećam se kada sam zadnji put na nekom od koncerata vidjela toliko lijepih žena i djevojaka. Sama je atmosfera bila izrazito pozitivna. Od prve pa do zadnje pjesme ljudi nisu stali s plesom. Ovakva vrsta glazbe tijelo ne može držati u statičnom položaju. Glazba je pitanje, a ples je odgovor.

Foto: Julien Duval / Vintage Industrial Bar
Foto: Julien Duval / Vintage Industrial Bar

O samom koncertu ovih velikana svoga kova mogla bih pričati još danima. Savršen zvuk, bez obzira na kojem mjestu u prostoru za publiku stojite, rasplamsala atmosfera, ćaskanje s publikom, razbijanje tehničkih momenata zabavnim fun factovima o instrumentima pojedinih članova – sve je to odrađeno s takvom đentlmenskom manirom i elegancijom, ne susreće se takvo nešto na svakom uglu. Set lista se sastojala od kombinacije starog i novog, ali smo imali prilike i čuti pjesmu koja se još ne nalazi ni na jednom izdanju. Svojevrsnim jučer-danas-sutra zvukom B and the Bops hipnotizirali su nas svojim opojnim glazbenim dionicama. Uvukli su nas u svoju vintage priču, pokazali su nam kako su neka vremena iza nas bila iskreno predivna.

Bilo je tu plesa, bacanja po pozornici, pjevanja i sviranja u ležećem položaju, svaki trenutak bio je prijenos iskrene emocije na publiku. Bubnjar Adam kao da je te bubnjeve udarao od šale, gitarist Damir trgao je žice, za basom su se izmjenjivali gosti, a vokal Branko svojom besprijekornom izvedbom natjerao me da pomislim kako se na momente pred mikrofonom nalaze King Elvis i Johnny Cash. Ovaj dvosatni koncert trajao je i dulje ukoliko uračunamo bis koji je iscrpio zadnje atome snage u rasplesanoj publici. Bilo je tu izvrsnih pjesama od kojih ću na ovlaš izdvojiti Weekend, Spitzmaus, Tangled Boogie i izvrstan Hot To Trot bonus s novog albuma. Zbog dva sata kraljevskog ophođenja s publikom i pjesama zaraznog ritma poželjela sam da ovaj vintage četvrtak nikad ne završi.

Foto: Julien Duval / Vintage Industrial Bar
Foto: Julien Duval / Vintage Industrial Bar

Smatram da svaki ljubitelj kvalitetne glazbe album “All Tangled Up” treba imati u svojoj privatnoj kolekciji. Koncerte B and the Bopsa zaista je šteta propustiti jer osim činjenice da bend baš i ne iskače iz paštete tu je i neosporivo kvalitetan i nevjerojatno autentičan zvuk koji im se s pravom pripisuje. Ovakve večeri su nešto za čime Zagreb žudi i što Zagrebu nedostaje.


Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari