Istaknuto
09.07.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Kakav je ovo bezobrazni priljev vanserijski dobre glazbe unutar mjesec dana? Travanj je prošao već znamo kako, ali glazba koja je izašla unutar tih mjesec dana je statistički na samom kraju Gaussa.

08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

Glazba

Izvještaj – Indie ‘Pipsi’ razvalili Klub dok birminghamski Johnny ne razvaljuje ništa

23.04.2014. Helena KezerićVrijeme čitanja: 3 minute

Foto: facebook.com/Rusti

Foto: facebook.com/Rusti

U četvrtak je Klub servirao odličnu indie poslasticu. Večer je protekla u duhu predgrupa koje svoj glazbeni lonac imaju naviku začiniti Ripper i Pips začinima.

Događaj su otvorili mladi dečki iz Kutine čija je tročlana postava formirana 2013. i čini bend Rusti. Ne mogu se pohvaliti velikim brojem odrađenih svirki no to se uopće ne da naslutiti u njihovom zvuku. Iako komunikacije sa publikom nije bilo ni u tragovima, pred pristojnim brojem ljudi, Tomislav(gitara,vokal), Mihael(bass) i Neno (bubanj) nastupaju samouvjereno i u maniri pravog žestokog indie rock sastava sa skrivenim daškom psihodelije devedesetih. Tekstovi su im ispunjeni jednostavnim no snažnim frazama ukrašenim još snažnijim rifovima sa obilježjem punk i noise zvuka. Sastav koji štuje pretežno mlađa populacija poručuje da stiže nova generacija s dobrom kvalitetom zvuka i jasnom porukom – ima nade za dobar rock u budućnosti!

Foto: facebook.com/Rusti

Foto: facebook.com/Rusti

Zagrebački bend BigStrip Gorila svojim je nastupom oduševio sveprisutne. Jenky, Mate, Mateo i Čanki su već uigrana ekipa koja djeluje tri godine no u rekordnom vremenu evoluiraju u sastav nevjerojatne auditivne kvalitete, pri tom ne dopuštajući da ona vizualna kaska u zaostatku. Svojim zoo rockom su izazvali neizlječivu bolest neprekidnog tapkanja nogu u ritmu njihove muzike za ples. Uživajući već pomalo kultni status kod vjerne i brojne publike, nameću opuštajuću atmosferu od samog početka te simpatičnim časkanjem između glazbenih brojeva besramno kupuju i ono malo prisutnih koji su do tada bili potpuno imuni na njihov šarm. Iako djeluju kao dječaci-šminkeri s veoma skupim igračkama, njihovo je glavno obilježje visoka kvaliteta zvuka i odlične live izvedbe pa tako njihova ‘Negacija savršene priče’ izaziva pravi delirij. ‘Bermudski trokut’ odaje dojam ‘pjesme za mase’ i najviše odiše komercijalnim zvukom, a odličan rif u ‘Što sada kada smo zaspali’ izaziva efekt razgoračenih očiju, popraćen širom otvorenim ustima dok nam nad glavom ostaje visiti oštrica njihove genijalnosti. Oni su bend za čiju svijetlu budućnost straha nema. Svojim zvukom mješavine cenzuriranih Pipsa i melankoličnih Arctic Monkeysa sa stavom pravog purgera, ne samo da su u stanju ispuniti sva očekivanja, nego svakom svirkom postavljaju ljestvicu sve više.

Foto: facebook.com/Rusti

Foto: facebook.com/Rusti

Tako dolazimo do ‘zvijezda večeri’ iako ne baš u pravom smislu riječi. Birminghamski četveročlani Johnny Foreigner imao je čast svojim nastupom zatvoriti večer. Drugi put u Zagrebu, u svrhu promocije četvrtog albuma ‘You Can Do Better’ ostavili su dojam rutinski odrađene svirke još jednog prosječnog indie rock benda. Žestina muško-ženskog vokala koja je potpis njihovom zvuku se ne može osporiti no publici, čiji se broj odjednom znatnije smanjio, nisu ostavili ništa posebno po čemu bi im baš ta večer ostala u sjećanju za razliku od prethodnog benda. Njihov osmogodišnji ‘radni staž’ obiluje mnogim odrađenim nastupima po cijelom svijetu, a sami za sebe kažu kako ne mare previše za mišljenje drugih. U tom duhu i nastupaju a nakon njihovog odrađenog posla mi odlazimo kući misleći ‘You can do it better Johnny Foreigner’.

 

(Visited 121 times, 1 visits today)

Komentari