Glazba

Izvještaj – Kultur Shock: Promocija albuma ‘IX’ za navršenih devet godina nastupa u Zagrebu

Foto: ziher.hr/Senad Medenčević
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: ziher.hr/Senad Medenčević
Foto: ziher.hr/Senad Medenčević

Kako je Kultur Shock i sam izjavio – ponovo su na mjestu zločina! Prije devet godina po prvi put nastupali su u Zagrebu, a sinoć su i simbolično promovirali novi album naziva ”IX”. Kao predgrupa nastupali su Bezbeli Apstraklije, sarajevski teferidž punk bend koji je promovirao album Kad je bal nek je kanibal u izdanju Croatia Recordsa.

Prošle su skoro dvije godine od njihovog zadnjeg nastupa, a do tada je Kultur Shock marljivo radio i izdao novi album pod nazivom “IX”. Deveto izdanje u karijeri izdano je u studiju Soundhouse, a na njemu je radio producent Jack Endin poznat i po radu s Nirvanom. Njihov odličan odnos s publikom može se pojasniti podatkom da je novi album financiran preko crowdfunding platforme.
Jedno je sigurno – Kultur Shock za idući nastup mora tražiti i veći prostor. Dupkom puna Močvara odjekivala je starijim hitovima, kao što su Tamni vilajet, Istanbul, Hashishi, Zumbul, Sarajevo, ali i pjesmama s novog albuma gdje je povratna informacija publike bila na zavidnoj razini.

Ako se netko sinoć i slučajno našao u Močvari, zasigurno se isplesao jer mješavina rocka, punka, ciganskih ritmova, metala i balkanskog utjecaja koji su prožeti kroz svaku njihovu pjesmu ne ostavlja ravnodušnim ni najpasivnije kukove. Upravo iz tog razloga svako njihovo uspoređivanje s grupama System of a Down ili Gogol Bordello ravno je podcjenjivanju jakog individualnog i zaraznog melosa Kultur Shocka.

U prošlotjednom intervjuu za Ziher Gino je izjavio da sam sebi otpjeva svoj Balkan, kad osjeti potrebu za njim. Sve je do komuniciranja, zaista.
Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari