Istaknuto
05.08.2021.

Vrijeme čitanja: 8 minute U mazohističkom mehanizmu koji spaja nadmoć, figuru, znoj i svijest o opipljivosti tijela jedino je važan osjećaj bliskosti koji vibrira između scene i publike materijalizirajući nestvarno.

05.08.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

Glazba

Izvještaj – Pura Vida (dan prvi): ACXDC žestoko se suprotstavio Sportsima

19.07.2014. Helena KezerićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Press

Foto: Press

U Zagrebu ste preko ljeta i vaša koža ipak neće na sebi osjetiti morskog povjetarca s daškom soli. Čini vam se kao da se ništa oko vas ne mijenja i ne događa, no to i nije baš posve točno. Postoji šačica ljudi ovdje, u Zagrebu, koja se silno trudi našem najdražem gradu čak i ljeti obući zabavnu košulju. Ljeta su u glavnom gradu uvijek depresivna jer vas tjeraju da slušate Kinoklub i Vrati se u Zagreb. Čini vam se kao da ste Pale sam na svijetu u dosadnom gradu, no svjetla grada ovog ljeta sjaje drugačije. Više se osmijeha povlači po ulicama, Krivi put je prepun, a Medika, točnije Akc Attack nudi veoma raznolike i zabavne programe za svačiji ukus i to ne samo vikendom nego i radnim danom. Ta nas spoznaja dovodi do mini festivala Pura Vida. Dva dana obilježilo je devet bendova, brojne korisne i zanimljive radionice, izložbe mladih umjetnika, eksplozivne slušaone, projekcije filmova i nezaboravno druženje do sitnih sati.

Prvi dan mini festivala, za koji bismo voljeli da zaživi i sljedećeg ljeta, otvorili su naši Benchwarmersi. Općepoznati miljenici kritičara s pokrićem sebe opisuju kao kvartet koji svira pop s distorzijom i ponekom solažom. Simpatičan nastup sa zaraznim songovima i dobrom live izvedbom davao je naslutiti da će večer postajati samo još bolja. Bend koji je u svoj zvuk uspio zarobiti nešto od devedesetih što nam je svima bilo drago, još jednom je ispunio sva očekivanja.

Kanadski indie rockeri Gulfer pokazali su kako uspješno spojiti emo, indie i math pop. Mene osobno podsjetili su na britanski Peace. Njihov solidan nastup još uvijek je bio tek zagrijavanje i lagana uvertira pastelnih boja u bend koji je nastupao nakon njih. Žestoki njemački Implore svojim je nastupom crne zidove Attacka obojao u još tamniju nijansu, ako je to ikako moguće. Izvrsna hardkor poslastica bila je savršen početak priče koju nam je nastavio pričati ACXDC iz Los Angelesa. Morbidne manifestacije buke bile su vrhunac večeri te su u najvećoj mjeri popunile prostor Attacka. Nakon takvog eksplozivnog nastupa uslijedili su francuski indie emeri Sport koji su zaokružili večer u cjelinu. Osobno su mi, uz Kanađane, bili otkriće večeri.

Odličan nastup uživo obilježio je sve bendove koji su nastupali prve večeri ovog iznimno simpatičnog malog festivala kojem predviđam svijetlu budućnost. Veoma pristupačan što se tiče cijene ponudio je zanimljiva nova imena koja zaslužuju mnogo pozornosti. Organiziranost je bila na vrhuncu te se strogo pridržavalo satnice. Čari Medike pokazale su se još jednom jer nakon jednog takvog eventa u dvorišnom prostoru moguće je podružiti se i sa samim članovima benda od kojih se uvijek mogu čuti zanimljive anegdote. Još jednom je potvrđeno da je Medika, točnije Akc Attack, a place to be ako ste zarobljeni u rutini svakodnevice ili vam se ljeto svodi na sumorne šetnje svog kućnog ljubimca zagrebačkim ulicama.

(Visited 73 times, 1 visits today)

Komentari