Glazba

Izvještaj – The Bohemians: Povratak u zlatno doba rocka

Foto: thebohemians.com
Vrijeme čitanja: 2 minute

Jučer je u Boćarskom domu u Zagrebu bilo žestoko. The Bohemians, jedan od najpoznatijih Queen tribute bendova, zapalio je zagrebačku publiku velikim rock spektaklom i obilježio 25. godišnjicu smrti legendarnog Freddieja Mercuryja. Orginalnoj postavi benda na ‘The Show Must Go On – Queen Show’ turneji pridružio se simfonijski orkestar iz Poljske koji je koncert i započeo instrumentalnom verzijom pjesme Who Wants to Live Forever. Dirigent Piotr Oleksiak vrlo je teatralno dirigirao orkestrom kao uvertiru za energetski prasak koji je slijedio.

Ubrzo su se na pozornici pojavili The Bohemians na čelu s glavnim vokalom Robom Comberom. I Want it All označila je početak putovanja u svijet nikad nadmašenih Queenovaca. Uslijedio je medley pjesama Killer Queen i Bicycle Race koji je u potpunosti rasplesao publiku. Na Another One Bites the Dust Comber je pola pjesme otpjevao s publikom, baš kao što je to činio i Freddie, a uslijedio je i kratki saksofonistički solo, što je bio lijep predah od prenabijenog bas bubnja koji je dominirao cijelim koncertom. Na prvom dijelu pjesama Bohemian Rhapsody i Somebody to Love Comber je pokazao svoje pijanističke sposobnosti, dok se gitarist Christopher Gregory, utjelovljenje Briana Maya, iskazao se na Under Pressure.

Nakon pauze od 20 minuta uslijedile su One Vision, Seven Seas of Rhye, I Want to Break Free i A Kind of Magic, a Show Must Go On jedna je od onih pjesama koje su kod publike izazvale najdublje emocije. Sopranistica Lynelle Jonsson bendu se pridružila kako bi izveli pjesmu Barcelona iz Freddiejeva izleta u solo vode. Nažalost, prošla je gotovo neprimjetno budući da je Comberova energija daleko nadjačala svačiju prisutnost na pozornici, no glasovno nije razočarala. Bohemian Rhapsody je u drugom dijelu zasjala u svom punom sjaju i probudila nostalgiju za vremenima kada se pjesme nisu štancale na traci. We Will Rock You i We Are the Champions ostavljene su za kraj i završile su koncert usijanom atmosferom kako je i počeo.

Na kraju koncerta dojmovi su odlični. Jedina zamjerka je to što se gudači, u odnosu na to koliko ih je bilo na pozornici, nisu dovoljno čuli. Vrlo je nezahvalno biti tribute bend nekome poput Queenovaca, ali The Bohemians su se pokazali u najboljem mogućem svjetlu. Od kostima, odnosa s publikom i onog najvažnijeg – glazbe, ispunili su sva moja očekivanja.

Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari