Istaknuto
05.08.2021.

Vrijeme čitanja: 8 minute U mazohističkom mehanizmu koji spaja nadmoć, figuru, znoj i svijest o opipljivosti tijela jedino je važan osjećaj bliskosti koji vibrira između scene i publike materijalizirajući nestvarno.

05.08.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

Glazba

JohannesburgFest: Art&Music festival u napuštenom bazenu nasred Ivanić-Grada

31.07.2018. Ziher.hrFoto: PRESS JohannesburgFest
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ove godine po četvrti put organizira se JohannesburgFest, multimedijalni festival glazbe i umjetnosti u Ivanić-Gradu. Festival je fuzija elektronike, jazza i umjetnosti, ovogodišnja tema je digitalni input – analogni output, a održava se u napuštenom bazenu nasred livade koji je s vremenom postao svojevrsni kultni fenomen Ivanić-Grada. Festival ove godine traje dva dana, 24. i 25. kolovoza.

Prvi dan festivala obilježit će majstori vinila – Ilija Rudman, Dr. Smeđi Šećer i Bibi koji će uz pucketavi zvuk ploča iz svoje kolekcije predstaviti zvuk koji stilski objedinjava disco, funk i boogie 60-ih, 70-ih i 80-ih godina. Drugi dan festivala program počinje ujutro, uz oslikavanje bazena i izložbe raznih umjetnika koje će svojom glazbom popratiti izvođači dR. Izzy i DeAndre te fuzijom hip-hop, soul i house glazbe dodatno začiniti atmosferu.

Večernji dio programa kreće tvrđim rock zvukom lokalnih izvođača Legs i Quentin, a nakon njih slijedi Container Doxa, novoformirani slovenski sastav od pet jazz glazbenika koji su utočište našli u avangardi i audiovizualnom izričaju.

Foto: PRESS JohannesburgFest

Drugi od tri slovenska izvođača je Litošt, također audiovizualni trio koji voli psihodelične zvukove, a nakon dva gostovanja iz Slovenije, pozornicu će preuzeti Jan Kinčl i Regis Kattie. Oni su jazz/deep house duo koji potječe iz različitih glazbenih i kulturoloških pozadina.

Za zatvaranje festivala zaduženi su Dodo i Some1else, dva izvođača s dvije različite klupske scene. Jedan dobro poznat zagrebačkoj, a drugi ljubljanskoj publici. Nastupi svih izvođača bit će popraćeni pozadinskim projekcijama, gdje će se slika i zvuk beskrajno miješati i tako predstavljati osnovnu ideju ovogodišnjeg festivala – digitalni input, analogni output.

Vizualni identitet festivala i ove godine potpisuje branding agencija Size. Kupnja ulaznica bit će moguća na ulazu na festival. Cijena jednodnevne je 30 kuna, a dvodnevne 50 kuna. Lokacija je Sportski park Zelenjak – Pool – u Ivanić-Gradu.

(Visited 224 times, 1 visits today)

Komentari