Glazba

Jonathan najavili čak dva koncerta u kultnom riječkom Palachu!

Foto: facebook.com/thebandjonathan
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/thebandjonathan
Foto: facebook.com/thebandjonathan

Velika riječka dvodnevna promocija debi albuma “Bliss” grupe Jonathan održat će se u petak subotu, 10. i 11. listopada u kultnom klubu Palach.

U proteklih godinu dana Jonathan su proizveli rijetko viđen hype, prvo nastupnim singlom Maggie, pa albumom “Bliss” te naposlijetku hvaljenim koncertima, koji su kulminirali nedavnom trijumfalnom svirkom s Editorsima u Zagrebu. Ipak, od samog početka, jedna stvar se čekala s najvećim nestrpljenjem, a to je, dakako, nastup u njihovoj Rijeci. Prvo pojavljivanje na domaćem terenu trebalo je biti nešto posebno, nešto što će i njihovom gradu i publici značiti više od samog koncerta.

Ponovno koncertno aktiviranje kluba Palach, nakon godinu i pol dana pauze i renovacije, idealno se spaja s Jonathanovom željom. Klub koji je nekada činio kičmu ne samo riječke nego i regionalne scene, i koji je svjedočio brojnim nezaboravnim nastupima i live albumima vraća se kako bi podigao kulturnu ponudu grada na Rječini. Ideja da novi koncetni život Palacha svojim premijernim riječkim nastupima otvori upravo Jonathan velika je čast za bend, ali i pokazatelj kako je Rijeka uvijek znala prepoznati i podržati najbolje među sobom.

Kao najavu koncerta, Jonathan su izbacili i treći singl s albuma. Nakon magične Maggie i rasplesane Communicate, treći singl skinut s “Blissa” je nježna i slojevita Pictures, tragična ljubavna priča u kojoj se pokazuje sva raskoš sviračkog i skladalačkog talenta riječke petorke. Mirnija nego prethodnici, Pictures je već postala jak koncertni favorit, što će se zasigurno pokazati i u Palachu 10. i 11. listopada. Tijekom sljedećih tjedana snimit će se pripadajući videospot, čija se premijera očekuje početkom listopada.

Uoči koncerata u Rijeci, Jonathan će 2.10. nastupiti u bečkom klubu Elysium, na prestižnom Waves Vienna Festivalu.

Ulaznice za koncerte u Palachu kreću u prodaju u petak, 19. rujna. U pretprodaji će koštati 30 kn, dok im se na dan koncerta cijena penje na 40 kn. Službeno pretprodajno mjesto je Dallas Music Shop Rijeka, dok će se na dan koncerta moći kupiti i na blagajni Palacha.

Be social

Komentari