novo u kinu
14. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 3 minute Pet trilera, tri drame, dva horora te po jedan mjuzikl i znanstvenofantastični film izvanredan su recept za mjesec ljubavi prema svemu, a u našem slučaju, i prema filmovima!

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Glazba

Joyride – tri dana sretne vožnje: VVhile & ###, ESC Life, Mark Mrakovčić & Lolita i Ti & Ensh

Foto: facebook.com/gitare.kljave/
Vrijeme čitanja: 2 minute

Zadnja tri radna dana ovog tjedna rezervirana su za bučne koncertne provode. U srijedu, 13. svibnja, nas u klubu Klub dočekuju VVhile i ###, a Tvornica kulture će u četvrtak ugostiti ESC Life, Lolitu i Marka Mrakovčića. Predah će nam svojom sanjivom glazbom u petak, 15. svibnja, na istom mjestu, pružiti Ti & Ensh. Ovom će prilikom i Ti i ESC Life ujedno promovirati albume.

VVhile su osnovali u Beogradu, 6. lipnja 2011., Andrija Spičanović i Stevan Ćirović. Počevši kao punk rock skupina naglo prerastaju svoje granice i prelaze u eksperimentalni noise i pop zvuk. Besramno, povezuju grubost gitarskih riffova sa falsetto pjevanjem, zavodljivo bubnjanje s nečim što će vam uništiti uši atmosferičnim zvukovima pejzaža.

###, čije se ne ime izgovara udaranjem o najbliži predmet, je instrumentalni noise trio koji svoji rock na punk način grade u sjeni industrijskih dimnjaka i drveća Siska. Do sada su izdali seriju kratkih EP-ova, „Ljestve“ i „Mulj“ 2013, koji su se našli i na split kazeti s Punčkama, te „Olovo“ na kojem dovode Naranču (Esc Life, Hemendex), Anju (Punčke) i Žunu (Hesperian Death Horse) kao goste na basu, koji im se nekada pridruže i live.

ESC Life postoji od jeseni 2013. i čine ga glazbenici koji više od desetljeća sviraju na alternativnoj sceni. Ponikli iz bendova različitih glazbenih usmjerenja (Hemendex, ST!LLNESS, Man Zero, Umor), željeli su bend koji bi povezao njihovu ljubav prema jednostavnim i zaraznim pop melodijama te distorziranim gitarama. Bend je nekoliko mjeseci radio na autorskom materijalu i uvježbavao se za prve nastupe, a svoje utjecaje je pronašao u indie rock sceni osamdesetih i devedesetih godina – od Pixies, Sebadoh, Superchunk, Husker du, Dinosaur Jr. pa do Weezer i Hold Steady.

Mark Mrakovčić je projekt koji je prvotno nastao tako da su Ivan Vondraček (klavir) i Mark Mrakovčić počeli svirati neke stvari koje je Mark napravio dok je bio u svom bivšem bendu Scroll. Kasnije im se pridružio Markov brat Toni Mrakovčić na bubnju tako da su pjesme koje su prvotno bile akustične i lagane poprimile bendovski zvuk koji se stilski proteže od laganog folka do evil popa.

Lolita je indie/pop/rock band iz Koprivnice nastao krajem kolovoza 2010. godine. Band čine 3 člana – Antonio Hanžek (bubanj), Karlo Cmrk (bass) i Ivan Grobenski (gitara, vokal). Početkom 2011. godine snimljen je i Lolitin prvi EP s 8 autorskih pjesama koji je moguće downloadirati putem interneta, a početkom 2013. godine snimljen i prvi LP, koji je izašao u petom mjesecu iste godine u nakladi RockLive promotiona.

Ti je psihodelični pop duo koji čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski. Obojica rodom iz Makedonije, upoznali su se u Beogradu i u ljeto 2012. osnivaju bend. Probe imaju u dnevnoj sobi Ilijinog stana, gdje Trajče svira elektronski bubanj, Ilija gitaru i bass sintisajzer, dok obojica pjevaju. Glazba grupe Ti je puna pamtljivih i često sanjivih melodija Dunijeve gitare, punih i ugodnih bass dionica na synthu, sjajnog dvoglasja i jednostavnih hipnotizirajućih tekstova i Trajčetovih ritmova.

Ensh je solo projekt Milenka Vujoševića, pjevača i producenta iz Toronta. Milenko je prije nešto više od godinu dana odlučio napustiti grad u kojem je živio od svoje prve godine i vratiti se u rodni Beograd. Kroz kombinaciju samplova, sintisajzera i vokalnih loopova, Milenko izražava vlastiti stil koji se može opisati kao elektro i indie pop.

Karte za prva dva koncerta su 25 kn u pretprodaji, a 35 na dan koncerta. Za koncert grupe Ti i Ensh potrebno je izdvojiti 35 kn, a u petak se cijena karte penje na 50 kn.

Be social

Komentari