Izvedbene umjetnosti

Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto? Odgovor potražite u novoj KNAP-ovoj predstavi

Foto: Press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Lako je pisati i govoriti o ljubavi, romantici i sretnim završecima, no što je s onom drugom stranom bračne zajednice? Odgovor na to pitanje uskoro ćemo vidjeti u kazalištu KNAP, koje je za Dan zaljubljenih pripremilo pravu malu poslasticu – “Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto” na simpatičan i humorističan način opisuje nesporazume i probleme u muško-ženskim odnosima te propituje što se događa nakon sudbonosnog DA.

Ova komedija prema romanima talijanskog književnika Antonia Amurria do sada je realizirana na brojnim pozornicama, a duhovito opisani verbalni okršaji u braku prepunom trzavica nasmijali su publiku diljem svijeta. Kroz priču nas vodi dvanaestoro jednako zanimljivih i napornih osobnosti, odnosno desetero “najopasnijih tipova supružnika na tržištu“ – Maza, Cjepidlaka, Kućanica, Škrtac, Trudnica, Šlampavac, Rasipnica, Konzervativac, Rospija i Hipohondar. Dozu uvjerljivosti i sličnosti sa zbiljom daje i piščevo poznavanje i razumijevanje ženske ćudi, muških mušica te poruka predstave, za koju autor kaže da je upozorenje svima koji naivno i zaljubljeno srljaju u brak, ali i onima koji su u tu klopku već upali.

Što nas ne ubije, možda nas zbliži

Ulogu supruga tumači mladi zagrebački glumac Petar Atanasoski, dobitnik nekoliko nagrada za najbolju mušku ulogu te član ansambla Gradskog kazališta Žar ptica. Žensku stranu ispričat će glumica Iskra Jirsak, dobitnica prestižnih nagrada na kazališnim i filmskim festivalima od kojih valja izdvojiti Nagradu hrvatskog glumišta 2015. godine. Redatelj predstave je Boris Kovačević, koji je do sada režirao tridesetak kazališnih djela te velik broj radio drama, televizijskih reklama i manifestacija, a od 2009. voditelj je kazališta KNAP.

Zaljubljeni ste, u braku ili o njemu (tek) razmišljate? Primite svoju dragu ili dragog za ruku, odvedite ih u KNAP i provjerite na licu mjesta vrijedi li i za vas drevna misao naših starih: Što nas ne ubije, možda nas zbliži.

Be social

Komentari