Istaknuto
03.01.2022.

Vrijeme čitanja: 4 minute Listopad slijedi uskoro, pa će studeni i prosinac biti spojeni. Jeste li spazili koliko je death metal jak u 2021. godini? Jeste li bili na polnoćki? Gdje ste partijali do 2 za novu godinu?

29.12.2021.

Vrijeme čitanja: 5 minute Društveno-povijesne okolnosti pokazuju da supkulture nisu naišle na odobravanje okoline, no mješavina istih danas kroji trendove.

Glazba

Kalendar za sve vjernike pop-kulture!

08.11.2021. Igor Yuri JuriljKalendar 2022: Rockmark Zagreb
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Nije nikakva sprdnja s klasičnim vjerskim kalendarima, ali jasno je da je time inspiriran format Rockmarkova kulturnog kalendara! Zagrebačka glazbena knjižara i izdavač Rockmark objavila je kalendar za 2022. godinu s 365 dana rođendana velikih žena i muškaraca u glazbi, ali i drugim miljeima onog što smatramo popularnom kulturom.

Nekima su uzori, nekima sveci. Kako god da bilo, svatko će naći nekoga na dan svog rođenja. U svakom slučaju, nabavili smo svoj i garantiramo da ćete s ovog kalendara znati više imena nego ikojeg drugog.

Kažu Rockmarkovci u svom Kulturnom kalendaru kojeg krasi anđeosko lice Kurta Cobaina (jasne su mesijanske aluzije):

Kultura nije samo Prohujalo s vihorom, kultura je i Reservoir Dogs. Kultura nije samo Velo misto, kultura su i Mućke. Kultura nije samo “Biti ili ne biti” Hamleta, kultura je i “Ako kaniš pobijediti ne smiješ izgubiti” Alana Forda.
Kultura nisu samo Beethoven ili Beatlesi, kultura su i KUD Idijoti i Nirvana.
Kultura je i sport, nisu li uspjesi Maradone, Dražena i Schumachera bili čista poezija koja je nadahnula pisce da o njihovim pobjedama napišu najljepše tekstove.

Autor kalendara su Rockmark i Stjepan Vrečko, a dizajn potpisuje poznati umjetnik plakata i naslovnica glazbenih izdanja, Tomislav Vranić ‘Vrana’.

Kalendar je u prodaji putem webshopa, samoj knjižari podno Sveučilišne knjižnice u Zagrebu ili ovih dana na najvećem sajmu knjiga Interliber po cijeni od 10 kuna.

p.s. Ovaj tekst nije sponzoriran, nego samo okidamo na humor, pop kulturu i dobre ideje!

(Visited 805 times, 3 visits today)

Komentari