Istaknuto
27.05.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nova glazba ovog tjedna donosi šest domaćih i regionalnih singlova u borbi za pobjedu te pet stranih preporuka za slušanje

17.05.2020.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta 4. rujna 2020. izlazi remaster kolekcija u kojoj će se naći proljepšane i osvježene prve dvije igre kultnog serijala Tony Hawk's Pro Skater.

Glazba

Kawasaki 3P slave 25. rođendan dva dana u Teatru &TD

07.05.2018. Ziher.hrFoto: Dancing Bear
Vrijeme čitanja: 2 minute

Kawasaki 3P, jedna od najautentičnijih glazbenih pojava domaće glazbene scene, ove godine slavi 25. rođendan! Ovaj dečko u naponu snage i s devet glava svoju 25. godinu života proslavit će dvodnevnim koncertom u Teatru &TD 9. i 10. svibnja. Glazba K3P-a vrhunski je melting pot punk, ska i reggae riffova koje neizostavno prate duhačke fraze dok im tekstovi uz autoironijski i zafrkantski naglasak prate davno zacrtanu liniju asfalt-šank-brzina-tribina.

Osnovani 1993. godine, zahvaljujući svojem unikatnom stilu i osebujnim koncertnim nastupima, K3P ubrzo u Zagrebu dosežu kultni status. Pažnju šire javnosti na sebe skreću 2003. godine zahvaljujući nastupu na festivalu Dora u Opatiji gdje se bend s pjesmom Antonija obučen u kućne ogrtače, donje rublje i sportske čarape natjecao za pjesmu koja će Hrvatsku predstavljati na Euroviziji. Ne živimo u Finskoj, i K3P nisu otišli na Euroviziju, ali tog nastupa i danas se mnogi rado sjete s osmijehom na licu. Iste godine, udružili su se s diskografskom kućom Dancing Bear, izbacili prvi singl, a potom i album “Kawasaki 3P” koji je nagrađen nagradama Porin i Crni mačak dok je Antonija bila kraljica top lista na brojnim radio postajama.

Unatoč nagradama i uspjesima na radio postajama, bendu je trebalo šest godina da izađe van s drugim albumom. Tijekom tog naoko ”močvarnog perioda” bend proživljava određene promijene u svom sastavu i pomno priprema snimanje onog što će postat jedan od najboljih albuma objavljenih u Hrvatskoj, ”Idu Bugari”. ”Bugari” stižu sa 16 pjesama među kojima se nalaze i divovski hitovi Puta madre, Ni da ni ne, Mate Parlov, Niskarastaman i ljubavna pjesma Anđelko. Ziher.hr je album uvrstio na 4. mjesto liste najboljih hrvatskih albuma od neovisnosti.

Do izlaska trećeg albuma Kawasaki 3P opet ”zavlači” šest godina. Na scenu se vraćaju u veljači 2015. albumom “Goli zbog pasa” kojeg promoviraju rasprodanim koncertom u Velikom pogonu Tvornice Kulture. “Goli zbog pasa” donio nam je koncertne hit singlove 3problema, Kristin, Dugodugodugo, Šatro i Veliki dispečer. U lipnju 2016. K3P nastupaju pred 20 tisuća ljudi u sklopu 11. izdanja INmusic festivala, a u ožujku 2017. krunu na svoju karijeru stavljaju velikim koncertom u Domu Sportova.

Ulaznice

Ulaznice za dvodnevni rođendanski pir mogu se nabaviti u Dirty Old shopu te u Dancing Bear shopu u Gundulićevoj. Ulaznice su po dan ograničene na 350 do 400 komada, a cijena im iznosi 100 kn! Bend napominje fanovima da će koncert oba dana početi točno u 21:00 sat.

(Visited 71 times, 1 visits today)

Komentari