Istaknuto
12.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Novih pet glazbenih uradaka iz domaćih radionica bore se za naklonost slušatelja,a tu je i pet stranih preporuka za slušanje.

07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

Glazba

Kawasaki 3P slave 25. rođendan dva dana u Teatru &TD

07.05.2018. Ziher.hrFoto: Dancing Bear
Vrijeme čitanja: 2 minute

Kawasaki 3P, jedna od najautentičnijih glazbenih pojava domaće glazbene scene, ove godine slavi 25. rođendan! Ovaj dečko u naponu snage i s devet glava svoju 25. godinu života proslavit će dvodnevnim koncertom u Teatru &TD 9. i 10. svibnja. Glazba K3P-a vrhunski je melting pot punk, ska i reggae riffova koje neizostavno prate duhačke fraze dok im tekstovi uz autoironijski i zafrkantski naglasak prate davno zacrtanu liniju asfalt-šank-brzina-tribina.

Osnovani 1993. godine, zahvaljujući svojem unikatnom stilu i osebujnim koncertnim nastupima, K3P ubrzo u Zagrebu dosežu kultni status. Pažnju šire javnosti na sebe skreću 2003. godine zahvaljujući nastupu na festivalu Dora u Opatiji gdje se bend s pjesmom Antonija obučen u kućne ogrtače, donje rublje i sportske čarape natjecao za pjesmu koja će Hrvatsku predstavljati na Euroviziji. Ne živimo u Finskoj, i K3P nisu otišli na Euroviziju, ali tog nastupa i danas se mnogi rado sjete s osmijehom na licu. Iste godine, udružili su se s diskografskom kućom Dancing Bear, izbacili prvi singl, a potom i album “Kawasaki 3P” koji je nagrađen nagradama Porin i Crni mačak dok je Antonija bila kraljica top lista na brojnim radio postajama.

Unatoč nagradama i uspjesima na radio postajama, bendu je trebalo šest godina da izađe van s drugim albumom. Tijekom tog naoko ”močvarnog perioda” bend proživljava određene promijene u svom sastavu i pomno priprema snimanje onog što će postat jedan od najboljih albuma objavljenih u Hrvatskoj, ”Idu Bugari”. ”Bugari” stižu sa 16 pjesama među kojima se nalaze i divovski hitovi Puta madre, Ni da ni ne, Mate Parlov, Niskarastaman i ljubavna pjesma Anđelko. Ziher.hr je album uvrstio na 4. mjesto liste najboljih hrvatskih albuma od neovisnosti.

Do izlaska trećeg albuma Kawasaki 3P opet ”zavlači” šest godina. Na scenu se vraćaju u veljači 2015. albumom “Goli zbog pasa” kojeg promoviraju rasprodanim koncertom u Velikom pogonu Tvornice Kulture. “Goli zbog pasa” donio nam je koncertne hit singlove 3problema, Kristin, Dugodugodugo, Šatro i Veliki dispečer. U lipnju 2016. K3P nastupaju pred 20 tisuća ljudi u sklopu 11. izdanja INmusic festivala, a u ožujku 2017. krunu na svoju karijeru stavljaju velikim koncertom u Domu Sportova.

Ulaznice

Ulaznice za dvodnevni rođendanski pir mogu se nabaviti u Dirty Old shopu te u Dancing Bear shopu u Gundulićevoj. Ulaznice su po dan ograničene na 350 do 400 komada, a cijena im iznosi 100 kn! Bend napominje fanovima da će koncert oba dana početi točno u 21:00 sat.

(Visited 84 times, 2 visits today)

Komentari