Istaknuto
07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

06.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Limbo je igra bez priče, bez dijaloga i bez uputa na ekranu. Istovremeno, Limbo je jedna od najposebnijih igara svih vremena.

Glazba

Izvještaj – Kawasaki 3P: Imal’ neko ovaki Kawasaki?

27.03.2017. Ivan Košar
Foto: Martina Trbuščić
Vrijeme čitanja: 2 minute

Kad si član nekog benda duže nego što traju neki brakovi u Hrvatskoj – to je uspjeh. Treba odolijevati svim silnim podrhtavanjima. 3P-ovaca u bendu ima devet, a bivših sigurno još toliko. Od osnivanja preko onog famoznog nastupa na Dori 2003. godine do nagrada Porin, Crni Mačak, Zlatna Koogla, 3P-ovci danas slave 25 godina postojanja. A upravo 25. ožujka proslavljen je taj rođendan pred furiozno energičnom publikom u maloj dvorani Doma sportova. Uz ovaj bendovski, proslavljen je još jedan rođendan (iako malo unaprijed), onaj legende trubačkog instrumenta Igora Pavlice.

Ovom spektaklu prethodio je performans na Cvjetnom trgu i gostovanje uživo kod Šprajca. Na ulazu nikakvih problema, ekipa euforična i zagrijana, a unutra rasplesana i raspjevana. Bilo je više ljudi ispred bine nego na zadnjoj domaćoj tekmi Dinama, ali ni to nije spriječilo uvodno skandiranje „Malo vas je, malo vas je pičkice“. Istoimenu pjesmu na početku su fantastično izvele cure iz Divine Vixens i unijele jednu novu i zanimljivu dimenziju u cjelokupnu manifestaciju. Stvar su završili maestralno s cijelim bendom. Dečki su se na pozornici standardno pojavili u svojim uniformama s prepoznatljivim sunčanim naočalama, čak je u publici bilo ekipe koja je na svoje sunčane naočale nalijepila bijele iksiće.

Foto: Martina Trbuščić

Četvrt stoljeća u najboljem live nastupu

Odvrtjelo se u dva i kusur sati starih dobrih stvari koje sam još u osnovnjaku slušao na kazetama. Prozujala mi je nostalgija na hitove s prvog albuma, gore spomenuta Malo vas je, Snifa san glu, Mali medo, Kak si? Pa tak. Predstavili su i ostale uspješnice s “Idu bugari” i Goli zbog pasa“, a kroz koncert zajebancije nije nedostajalo. Gosti su bili pomno birani i zanimljivi – Mario Kovač imao je svojih nekoliko trenutaka pozornosti, Tomfa i Demirel mijenjali su uloge, puhački orkestar imao je 8 problema…

Četvrt stoljeća nije malo. Odraditi ovakav dinamičan repertoar u ovakvom stilu nije lako. Prirediti hrpu zanimljivosti i rekvizita na jednom koncertu znak je dobro razvijene ideje. Rođendan su proslavili uz možda najbolji live nastup do sada. I neka im je sretno za dalje. I neka ostanu isti takvi zajebanti.


(Visited 189 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(6 votes, average: 4.833 out of 5)

Komentari