Istaknuto
18.09.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Nova glazba i ove srijede donosi sedam novih domaćih i regionalnih singlova između kojih možete glasanjem odabrati favorita i nešto stranih preporuka.

12.09.2019.

Vrijeme čitanja: 15 minute Veliki argentinski pripovjedač Jorge Bucay za Ziher je govorio o svojoj kući bez satova, knjizi koja mu je promijenila život, emocijama i životu s tehologijom, a ispričao nam je i priču.

Glazba

Kiša metaka padat će u Tvornici

25.04.2017. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Splitska Kiša metaka vraća se sa svojim gangsta rapom u Tvornicu Kulture u petak, 12. svibnja.

Nakon što su osvojili Drito iz Tvornice, zimski hip-hop spektakl, Kiša metaka se vraća na mjesto zločina na još jedan nastup za pamćenje. Bit će to prvi samostalni koncert u Zagrebu točno dvije godine nakon promocije Drugog foldera.

Kišu metaka čine Vojko Vrućina iz skupine Dječaci, Krešo Benghazi, Oreb i DJ Vrh, član Loopjunkies kolektiva, drum’n’bass producent i DJ s nizom stranih izdanja i brojnim nastupima po Europi.  Dva albuma bila su dovoljna da u posljednjih nekoliko godina tri MC-a i jedan DJ postanu regionalna  underground rap senzacija. Njihovi tekstovi su puni kriminalnih i crnohumornih tema, a na svakom nastupu pokazuju da su kraljevi rima, teških beatova i gangsta rapa.

Splitski reperi su još s prvim albumom podigli prašinu u cijeloj regiji, zabilježili su nastupe na mnoštvu festivala, svirali su u Domu sportova, rasprodali sve što se rasprodati moglo. Ovog ljeta pune koncertne rasporede i pozvani su i na prvo izdanje Sea Star Festivala koji se održava 26. i 27. svibnja u Umagu.

U manje od jednog dana zabilježili ogroman interes nakon objave koncerta što govori koliko je zagrebačka publika željna njihovog tvrdog nastupa.

Prvi album, naslovljen jednostavno “Kiša metaka”, objavljuju sami kao online izdanje u ožujku 2013., te preko noći postaje kultni naslov sa stvarima poput Konan preko gastarbajterskih Drei Millionen te istinitih Mejaša i Pazara, a o popularnosti svjedoče njihovi dosadašnji nastupi po cijeloj zemlji koje nerijetko rasprodaju. “Folder 2” je objavljen u prosincu 2014. i u nepuna 24 sata je skinut preko 3000 puta, što objašnjava da svi fanovi “Oće još”. Osim Shamse 69 iz Brkova, na albumu gostuje i Prti Bee Gee, na njihovom hit singlu Apartman,  a među uratcima su i Jaketa, Crni fondovi ili pak Pljačkam turiste. U protekle dvije godine članovi Kiše metaka su se posvetili solo karijerama. Vuk Oreb i DJ Vrh su izbacili zajednički album  “Neonka” , a Krešo Bengalka je nedavno rasprodao Klub svojim albumom “Finale”.

Ulaznice i prodajna mjesta

Ulaznice su u prodaji po 40 kuna, odnosno 50 kuna na dan koncerta. Možete ih kupiti u Tvornici kulture (Ljudevita Posavskog 1), Aquarius CD shopu (Varšavska 1), Dirty Old Shopu (Tratinska 18) te u sustavu Entrio.

(Visited 69 times, 1 visits today)

Komentari