Glazba

Klinika Denisa Kataneca i Seine prvi put u velikom pogonu

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Dva su bratska kantautorska benda u sklopu programa koji je nastao u partnerstvu kluba Vinyl i Tvornice kulture konačno dobila priliku svirati pred većom publikom. Seine i Klinika Denisa Kataneca 24. travnja jurišaju na veliki pogon Tvornice!

Seine

Seine je desetogodišnji kantautorski projekt Ivana Ščapeca. Nakon raspada njegove matične grupe Vlasta Popić, pridružuju mu se Dimitrij Petrović (Vlasta Popić, Radost!) i Boško Mijušković (Straight Mickey&the Boyz, Turisti, Škrtice…) te se Seine formira kao bend. Iste godine, grupa pobjeđuje na najvećem regionalnom natjecanju bendova Demofest u Banja Luci, odlazi na europsku turneju i snima debitantski album u produkciji Borisa Mladenovića (Jarboli, Veliki Prezir…). Početkom 2017. bas gitaru preuzima Ivan Grobenski (Moskau, Bubblegum…), a u rujnu izlazi njihov prvi album naziva “Sno Sna” za slovensku izdavačku kuću Moonlee Records, te francuski VOX Project. Nakon pedesetak koncerata i nekoliko turneja, Seine postaje duo u postavi gitara-bubanj. Dvojac se sve više okreće elektronskom zvuku, kojeg prate math i trip hop ritmovi, dok poetska preokupacija iz intimnog pojedinačnog seli u distopijsko i političko.

Novi spot za pjesmu koja najavljuje novi album:

Klinika Denisa Kataneca

Klinika Denisa Kataneca je četvertočlani band na čelu sa zagrebačkim autorom Denisom Katanecom. Čine ju još Karlo Cmrk (bas), Brane Norac (gitara, vokal), Vinko Vujec (bubanj) i interventna Martina Burulic. Krajem 2016. godine Klinika izdaje prvijenac “Nikta Zorja”. Izdanje završava na svim relevantnim listama najboljih albuma 2016. godine. Sezona jesen/zima 2018/19. obilježena je koncertnom promocijom singla Rode te istoimenog EP-ja u KSET-u (izvještaj). Ovo će biti treći zagrebački koncert ove postave benda.

Vinyl Factory

U četiri godine postojanja, te nakon više od 400 održanih koncerata, klub Vinyl pokazao se kao pravi inkubator za zagrebačku glazbenu scenu, a i šire, te kao nezaobilazna niša kulture u samom centru grada. Tvornicu kulture nije potrebno posebno predstavljati, osim napomenuti da je nakon nedavnog preuređenja postala klub s najvećim kapacitetom u Zagrebu (van sportskih dvorana), te jedan od najljepših i najbolje opremljenih izvedbenih prostora u Hrvatskoj. Vinyl Factory je zajednički projekt Vinyla i Tvornica kulture s ciljem promocije autorskih bandova koji su svojim nastupima u Vinylu nadišli kapacitet kluba i kojima se želi dati prilika pokazati se na velikoj sceni i pred brojnijom publikom. Program Vinyl Factory održavat će se jednom mjesečno u Velikom pogonu, od travnja do prosinca 2019. godine, u sklopu brojnih kulturnih događanja koja će obilježiti 20 godina Tvornice kulture. Ovo je prvi u nizu koncerata.

Ulaznice

Ulaz je 40 kuna. Sav prihod od ulaznica ide izvođačima. One su dostupne u sustavu Entrio.

Be social

Komentari