Istaknuto
14.08.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta I ovog tjedna u rubrici Nova glazba donosimo domaće glazbene novitete za koje možete glasati te nekoliko stranih preporuka za slušanje.

05.08.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute FILMSKI VREMEPLOV: Vrijeme je da upoznate francuski novi val (nouvelle vague) i saznate zašto i kako je oduševio filmofile i ljubitelje francuske kulture.

Film

Kralj lavova u slikama – što se promijenilo od 1994. do 2019.

24.11.2018. Ziher.hrFoto: YouTube screenshot
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Tko je 1994. godine u kinu gledao legendarni Disneyjev crtić? Kralj lavova sa zvjezdanom postavom Jamesa Earla Jonesa, Jeremyja Ironsa, Whoopi Goldberg, Jima Cummingsa, Matthewa Brodericka i Rowana Atkinsona, uz predivnu animaciju i priču, oduševio je klince, ali i one nešto starije diljem kugle zemaljske, postao svjetska atrakcija i do dan danas svi koji smo ga tada gledali, rado ga se sjetimo s vremena na vrijeme.

Ako ništa drugo, onda zbog pjesme Circle of Life koja nas instantno baci u afrička prostranstva u kojima vladaju lavovi, antilope, žirafe, zebre i ostala fauna.

U srpnju sljedeće godine, 25 godina nakon originala, Disney donosi novu, obnovljenu live-action verziju animiranog filma, a jučer je službeno objavljen i prvi teaser trailer koji ne prestajemo gledati (i slušati – ipak je Circle of Life remasteriran).

Između ostaloga, uočili smo kadrove i scene koje neodoljivo imaju uporište u originalnom djelu, a koliko toga se na području animacije i efekata promijenilo u četvrt stoljeća – pogledajte sami.

Pogledajte i usporedni teaser!

(Visited 431 times, 4 visits today)

Komentari