Glazba

Krunoslav Kićo Slabinac otišao s mirisima jutra

kićo slabinac
Izvor fotografije: Klix.ba / magazin/muzika/kico-slabinac
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Jugoslavenski Elvis Presley napustio je pozornicu zauvijek. U 77. godini života umro je Krunoslav Kićo Slabinac, naš poznati pjevač, gitarist i skladatelj, koji je protekla tri mjeseca ležao u bolnici zbog koronarne bolesti.

Kićo je rođen u Osijeku, a već se tijekom osnovnoškolskih dana počeo baviti glazbom i svirati tamburicu. Nakon što se upoznao s glazbom Elvisa Presleya, s tamburice se prebacio na gitaru i uskoro osnovao rock sastav Dinamiti s kojima je nastupao diljem zemlje, ali i Njemačke s pjesmama grupa Rolling Stones i The Kinks.

Izvor fotografije: Facebook.com

Raspadom sastava, nakon odsluženog vojnog roka, Kićo je preselio u Zagreb i počeo izvoditi Elvisa Presleya i Toma Jonesa. Prvi veći solo uspjeh ostvario je s pjesmom Plavuša.

Istaknuo se brojnim nastupima na festivalima, ali i na Eurosongu 1971. godine kada je s pjesmom Tvoj dječak je tužan osvojio 14. mjesto. Njegov nastup se još i danas pamti po izuzetnoj izvedbi.

Kićo je, kao jedan od najuspješnijih jugoslavenskih glazbenika, u svoju biografiju upisao razne žanrove, preko rocka i popa pa do zabavne glazbe i tamburice.

Neki ga pamte i s naslovnice božićnog vinila, ali širok raspon generacija sjećat će se njegovih pjesama i energičnih nastupa. Samo neki od hitova po kojima ćemo ga pamtiti su su Zbog jedne divne crne žene, Tri slatke riječi, Inati se Slavonijo, Ako zora ne svane, Otiš’o je s mirisima jutra.

Be social

Komentari