Istaknuto
16.09.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Uz strane preporuke za slušanje, Nova glazba i ovog tjedna donosi sedam novih domaćih i regionalnih glazbenih noviteta u borbi za singl tjedna.

14.09.2020.

Vrijeme čitanja: 7 minute Koliko vam je dobar bio godišnji na skali od 1 do 'Ziherung od svibnja izlazi u rujnu'?

Film

Kultni filmovi na tajnim lokacijama: Vraćaju se skrivene projekcije Motovun Film Festivala

14.06.2018. Ziher.hrFoto: Motovun Film Festival
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Motovun Film Festival petu godinu zaredom podiže platna na super tajnim zagrebačkim lokacijama. U igri skrivača sudjeluju četiri filmska klasika, sve u cilju dovođenja zagrebačke publike u vrhunsku formu prije velikog uspona na motovunsko Brdo filmova od 24. do 28. srpnja. Prva projekcija održat će se 17. lipnja, a za otkrivanje svih tajnih lokacija prijavite se na newsletter Motovun Film Festivala i sudjelujte u filmskom događaju za odabrano društvo.

Prvo pravilo Skrivenih projekcija je – nikome ni riječi! Drugo pravilo Skrivenih projekcija je ‒ nikome ni riječi!

Skrivene stvari imaju slatke čari, čak i ako su s one strane zakona. U nas na razne načine vrlo aktualna, korupcija je tema filma Kineska četvrt (Chinatown) Romana Polanskog, prvog u nizu Skrivenih projekcija koje i ovog ljeta organiziraju Motovun Film Festival i Addiko Bank. Kako se radnja filma vrti oko vode, lokacija prve projekcije u nedjelju, 17. lipnja, organizirane u suradnji s Design Districtom, više je nego adekvatna, a bit će otkrivena 24 sata prije prikazivanja.

Film Kineska četvrt iz 1974. s Jackom Nicholsonom i Faye Dunaway u glavnim ulogama redovito se nalazi na listama najboljih filmova svih vremena, prije svega zahvaljujući odličnom originalnom scenariju Roberta Townea, nagrađenom te godine Oscarom. Upravo je scenarij bio ključni razlog da se Polanski primi režije iako je nekoliko godina prije napustio Hollywood nakon masakra u kojem je ubijena njegova supruga Sharon Tate.

-> Filmski vremeplov – Roman Polanski: Opscenost na filmu i u stvarnom životu

U skladu s posve jednostavnom filozofijom “ako još ne možemo na Brdo, Brdo može k nama”, do sredine srpnja prostori diljem Zagreba pretvaraju se u izvanredna kina u kojima možda više nikada nitko neće podignuti platno. Budi dio tajnog filmskog društva i prijavi se na newsletter na adresi skrivene.motovunfilmfestival.com i sudjeluj u nezaboravnom filmskom događaju!

(Visited 143 times, 1 visits today)

Komentari