Istaknuto
20.01.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

20.01.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Toliko je važno da zna da smo tu, da je čujemo i vidimo, da smo na njenoj strani, da uporno ponavljamo da žrtva nikada nije kriva i da ne postoji pravo vrijeme niti vremenski rok u kojem je trebalo prijaviti nasilje. Jedino pravo vrijeme je ono kada je žrtva spremna.

Film

Kultno kino u Art-kinu: Legendarni Pakleni šund Quentina Tarantina

19.09.2019. Ziher.hrFoto: facebook.com/PulpFiction
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Prvo ovosezonsko Kultno kino u Art-kinu donosi po mnogima najbolji film velikog Quentina Tarantina – crnohumornu gangstersku komediju Pakleni šund. Dvadeset i pet godina nakon premijere u Cannesu gdje je osvojio Zlatnu palmu, legendarno djelo filmske pop kulture gledamo na velikom platnu Art-kina u petak, 20. rujna u 20 sati.

 Jedan od najslavnijih i najobožavanijih filmova svih vremena, Pakleni šund Quentina Tarantina stiže u Art-kino u petak, 20. rujna u 20 sati u sklopu programa Kultno kino. Poznat po nelinearnoj radnji, eklektičnim dijalozima te ironičnoj mješavini humora i nasilja, film obiluje parafrazama poznatih filmova i pop kulture, a i sam je iznjedrio mnoge od njih. Već legendarne uloge Johna Travolte, Samuela L. Jacksona, Ume Thurman, Brucea Willisa i drugih ušle su u antologiju suvremenog filma koji je u konačnici nagrađen Zlatnom palmom u Cannesu, uz sedam nominacija za Oscara od kojih je osvojio onaj za najbolji scenarij.

Opisan kao „relaksirajući film duhovite lakoće“ i 25 godina nakon izlaska Pakleni šund širi bazu obožavatelja, čuvajući svoju titulu jednog od najomiljenijih filmova nezavisne američke produkcije.  Uvod u film dat će filmski kritičar Dejan Durić, a nakon projekcije filma slijedi druženje uz glazbu tarantinovskog štiha za koju je zadužen DJ Bonko.

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana od 16:00 do 20:30 sati ili na internetskoj stranici ulaznice.hr

Više potražiti na https://www.art-kino.org

(Visited 67 times, 1 visits today)

Komentari