Istaknuto
07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

06.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Limbo je igra bez priče, bez dijaloga i bez uputa na ekranu. Istovremeno, Limbo je jedna od najposebnijih igara svih vremena.

Film

Liburnia Film Festival uplovljava u Lovran

01.08.2018. Ziher.hrFoto: press Liburnia Film Festival
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Liburnijska filmska barka plovi dalje. Ovog petka usidrit će se u Lovranu, točnije u Kino Sloboda i to s početkom u 20 sati. Na repertoaru su opet najbolji s lanjskog 15. Liburnia Film Festivala – Blink (najbolji film 15. LFF-a),  Buffet Željezara (nagrada za najbolju režiju) i Tvornica je naša! (nagrada publike i posebno priznanje žirija 15. LFF-a).

Blink je priča o braći, shizofreniji i institucijama koju je ispričao Jakov Labrović, dok u filmu Buffet Željezara Goran Dević prati posljednje čakule prije zatvaranje lokalne birtije, a Tvornica je naša Vedrane Pribačić, kako i naslov daje naslutiti, bavi se radničkom borbom.

Program “Liburnia uplovljava” realizira se u suradnji s mrežom Clubture, a podupiru ga Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb – gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Zaklada “Kultura nova”, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kroz projekt Centri znanja, Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Primorsko-goranska županija.

Ulaz na projekcije je slobodan.

(Visited 79 times, 1 visits today)

Komentari