Istaknuto
22.01.2022.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta Tužna iznenadna vijest uhvatila nas je u subotnje popodne. Pjevač Aki Rahimovski i frontmen Parnog Valjka, preminuo je iznenada danas u 67. godini.

19.01.2022.

Vrijeme čitanja: 2 minute Sredina siječnja podsjeća nas na proljeće vedrim vremenom, ali i živahnim izdanjima koji najavljuju glazbeno osvježenje u 2022. godini.

Glazba

Elektronska horor glazba iz svemira prije Lightning Bolta u Močvari

14.01.2019. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

U 20-ak godina postojanja, Lightning Bolt je revolucionizirao noise rock u nesagledivim razmjerima, a prije svog nastupa za publiku su pripremili nešto vrlo neobično.

Taktika za publiku

Lightning Bolt su Brian Chippendale na bubnjevima i vokalu te Brian Gibson na bas gitari. Njihove nezaboravne svirke, odnosno ludilo koje ih inspirira kao i neposredna interakcija s publikom nalik je ‘taktici’, koju je prvi koristio Dan Deacon, a zatim i brojni drugi poslije njega. Na vrlo sličan način, uradci ovog dvojca oduvijek su kaotični, razorni i bučni do granice uništenja najotpornijeg seta zvučnika.

Posljednji, i dalje aktualan, šesti po redu studijski album pod nazivom “Fantasy Empire”, na svojevrstan način otpušta sve kočnice konstantnog pritiska u glazbenom smislu. Svaki udarac bubnja, svaki riff, zvuče mnogo opipljivije i stvarnije nego ikada prije.

dj. flugvél og geimskip

Iza dj. flugvél og geimskip krije se Steinunn Hardardottiru, Islanđanka čiju glazbu definiraju zaigrani beatovi, kul basevi, lako pamtljive melodije i piskutavi vokal. Njezine izvedbe su šarene i poetične, a bave se stranim svjetovima, tajnama, snovima i noćnim avanturama. Upravo ta čudna mješavine glazbe, horor priča, poezije i kazališta ostavlja kod publike dvojbu da li se nalaze u lucidnom snu ili na putovanju po rubu svemira otvorit će zagrebački koncert noise rock dua Lightning Bolt.

Godine 2015. dj. flugvél og geimskip osvaja Iclenadic Kramur Music Award za najbolji islandski pop album godine. Uskoro se očekuje izlazak njenog četvrtog albuma pod nazivom “Our Atlantis” koji propituje osobne izbore po pitanju percepcije svijeta u kojem živimo.

Ulaznice

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 80 kuna dostupne su u Dirty old shopu u Zagrebu, Dallas music shop Rijeka i u sustavu Entrio, dok će na dan koncerta cijena ulaznice iznositi 90 kuna.

(Visited 57 times, 1 visits today)

Komentari