Istaknuto
04.12.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Ove godine provedite Advent na naš način, upoznajte nas kroz male božićne rituale, tradicije i sadržaje koji ispunjavaju naše adventske dane bojama veselja i zajedništva.

01.12.2021.

Vrijeme čitanja: 2 minute Ažurirajte se i ovog tjedna uz aktualne singlove s domaćeg glazbenog terena uz rubriku Nova glazba. Odaberite svog favorita i donesite mu vječnu slavu.

Glazba

Snimke s live albuma kao podsjetnik: Prošlo je 5 godina od oproštaja pasa

23.04.2021. Ziher.hrFoto: Facebook.com/Pasi
Vrijeme čitanja: 2 minute

Na današnji dan 2016. godine zagrebačka publika oprostila se od legendarnog riječkog punk sastava pasi, no fanovi imaju razlog za slavlje. Peta godišnjica od posljednjeg nastupa benda obilježit će se video snimkama pjesama koje su se našle na live albumu „tko će živjeti bez pasa?!” snimljenom upravo za vrijeme posljednjeg nastupa u rasprodanoj Tvornici u Zagrebu.

Zagreb se na karti domaćeg punka upisao kao predzadnja postaja oproštajne mini turneje pasa. U prepunom Velikom pogonu Tvornice kulture bend je, u preko dva sata izvođenih materijala, ugostio bivše članove i pred srčanom i emotivnom publikom ostavio kronološki sastavljenu pjesmaricu izvevši sve materijale, uključujući i one s prve split kazete „Nije ružan dan sve što je prekrasan san” s Crvenim Parolama.

Intelektualni tekstovi ogrnuti brzim i energičnim riffovima zacementirali su pase u sam vrh domaće punk scene dok se njihov lirički osjećaj za kritiku nikad nije činio prikladnijim i aktualnijim.

„U svijetu poze i farizeja dani još uvijek hitro prolaze dok živimo vlastite binarne kodove” – predvidjeli su Pasi kroz tekstove svojih pjesama.

5 godina od oproštaja

Nakon dvadeset godina djelovanja, pasi su 23. travnja 2016. održali svoj posljednji zagrebački koncert u karijeri. U sklopu oproštajne turneje bend je nastupao u Rijeci, Splitu, Buzetu, Zagrebu i Puli, a godinu dana kasnije etiketa Dostava Zvuka objavila je live album „tko će živjeti bez pasa?!” koji je kroz devetnaest pjesama vjerno prenio sukus njihove karijere.

Audio su snimali Miroslav Piškulić i Leonard Klaić. Produkciju potpisuju Leonard Klaić, Daniel Garcia i pasi, dok mix i master samostalno potpisuje već spomenuti i sve uspješniji producent Dostave Zvuka, Leonard Klaić. Video su snimali Hrvoje Baudoin, Gregor Bogdanović, Sara Salamon i Ana Jurčić, a Hrvoje Baudoin se pobrinuo za montažu.

Kako bi simbolično proslavili petu godišnjicu posljednjeg zagrebačkog nastupa neprežaljenih pasa, fanovi će isključivo danas (23.4.) prilikom kupnje u Dirty Old Shopu moći ostvariti 20% popusta na vinil „tko će živjeti bez pasa?!” uz koji dolazi cd i poster s koncerta kao poklon.

Cijeli album dostupan je putem Bandcampa Dirty Old Empirea, YouTube kanala Dostave zvuka te na svim streaming servisima:

YouTube
Deezer
Spotify
Tidal
iTunes

(Visited 114 times, 3 visits today)

Komentari