Istaknuto
12.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Novih pet glazbenih uradaka iz domaćih radionica bore se za naklonost slušatelja,a tu je i pet stranih preporuka za slušanje.

07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

Glazba

Dašak eksperimentalnog jazza uz Maju Rivić i njen Septet

23.04.2019. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Ako ste se zaželjeli nečeg novog na domaćoj sceni, imamo nešto za vas. Maja Rivić Septet održat će koncert u Vinylu 1. svibnja, a o čemu je točno riječ saznajte u nastavku.

Riječ je o novom sastavu, čija je glazba, s koncepcijske strane, liričan plod i intiman odraz Majinog afiniteta prema jazzu i eksperimentalnom, impresionizmu i komornom, poeziji i popularno-znanstvenom, a s izvedbene strane, izraz istančane muzikalnosti i sinergije glazbenika, koji joj udahnjuju život svojom neposrednošću i senzibilitetom.

Sastav čine Maja Rivić kao vokal, Mak Murtić na flauti i saksofonu, Zvonimir Bajević koji svira trubu i krilnicu, Luka Žužić za trombonom, Nikola Šantek za klavirom, Bojan Skočilić koji svira kontrabas i Borko Rupena za bubnjevima.

Maja Rivić vrlo je aktivna na domaćoj sceni. Do sada vam je mogla biti poznata kao vokalistica sastava Mimika Orkestar, MILK, Maja’s Jazz Enthusiasm, Živa Voda i Jungle Roots Orchestra. Diplomirala je pjevanje i aranžiranje na glazbenom fakultetu u Londonu. Kao lead vokal snimila je tri studijska albuma s Mimika Orkestrom i album s Jazz orkestrom HRT-a, te ostvarila niz suradnji kao gostujući vokal u Londonu i Zagrebu.

Kako Maja zvuči uz pratnju šest glazbenika – kavalira najbolje ćete se uvjeriti u Vinylu, a u malo drugačijoj postavi svoju vokalnu čaroliju uobličila je baš onako kako svjedoči video niže.

Ulaznice

Ulaznice za koncert po cijeni od 30 kuna dostupne su na samom ulazu, a sav prihod ide izvođačima.

(Visited 118 times, 1 visits today)

Komentari