Istaknuto
17.10.2020.

Vrijeme čitanja: 6 minute Kako se prema kultnim mjestima za izlaske, legendarnim kulturnim košnicama odnose Grad, vlasnici, građani?

14.10.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nova glazba ove srijede donosi sedam domaćih i regionalnih kandidata za singl tjedna te pet novih stranih preporuka za slušanje.

Film

Prije Uskrsa dolazi biblijski spektakl ‘Marija Magdalena’ s Joaquinom Phoenixom u ulozi Isusa

28.03.2019. Ziher.hrFoto: Trailer screenshot
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Joaquin Phoenix slijedi stope Williema Dafoea (The Last Temptation of Christ) i Jima Caviezela (The Passion) te će u novom filmu glumiti lik Isusa Krista, piše Indie Wire.

Film Marija Magdalena (Mary Magdalene) dolazi u kina 12. travnja ove godine, a u ulozi Magdalene nalazi se Rooney Mara.

Oboje su se u prošlosti radili zajedno na filmu u Jonzeovom Her i Van Santovom Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot. Redatelj Marije Garth Davis najviše je poznat po svom filmu Lav koji je bio nominiran za šest Oscara 2017. godine.

Priča ovogodišnjeg filma koji je festivalski prikazan prošle godine, dok je kino premijera odgođena za ovu, prati Magdalenu kao jednu od najneshvaćenijih žena u povijesti čovječanstva, često ocrnjenu kao veliku grešnicu, a zatim kanoniziranu kao sveticu.

Magdalena u prvom stoljeću Nove ere ne želi ući u namješteni brak, a smisao svog postojanja nalazi u pokretu Isusa iz Nazareta. U filmu još glume Chiwetel Ejiofor (Petar) i Tahar Rahim (Juda).

(Visited 354 times, 2 visits today)

Komentari